Убедителен Шаповалов взе скалпа на Хуркач, Шарди обърна и Хачанов!

от в 15:00 на 17.03.2021
Петър Томов

Световният №12 Денис Шаповалов се класира за финалната осмица на турнира от категория ATP 500 в Дубай след като записа успех в последователни сетове над Хуберт Хуркач. Левичарят от Канада изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и в крайна сметка се наложи с 6:4 6:3 за малко под час и половина игра.

В откриващия сет Шаповалов достигна до ранен пробив в третия гейм, при малък срив в играта на поляка. От този миг нататък 21-годишният канадец не изпусна инициативата в частта и успя да я затвори след сервис гейм на нула. 

Вторият сет започна по идентичен начин като Шаповалов отново спечели подаването на противника си в третия гейм. Третият поставен в схемата имаше възможност да запише 4 поредни гейма на сметката си, достигайки до 0-40 в петия при сервис на Хуркач, но полякът се събра и успя да запише пет поредни точки, за да се измъкне от тази трудна ситуация. Шаповалов игра изключително на ретур по време на целия двубой и така в деветия гейм, при резултат 5:3 той отново достигна до 3 брейкбола, които вече бяха с цената на крайния успех. Още първият беше успешно реализиран, с което Денис се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където негов опонент ще бъде Жереми Шарди.

Опитният французин и Карен Хачанов изиграха един от мачовете на турнира до момента като в крайна сметка 53-я в световната ранглиста триумфира след 6:7(3) 6:4 6:4. Шарди, който отстрани деветия поставен Алекс де Минор в предишния кръг, даде сериозен отпор на Хачанов в битка за място на четвъртфинал в Дубай и в крайна сметка се поздрави с крайният успех след малко над два часа и половина на корта. 

В първия сет сервиращите нямаха никакви затруднения да си взимат подаванията и така се стигна до тайбрек. В него двамата си размениха по един ранен минипробив, за да се оттеглят при смяна на полетата при 3-3. Тогава агресивният начин на игра на Хачанов се отплати и той записа 4 поредни безответни точки, за да запише първата част на своята сметка.

Двамата тенисисти продължиха да играят стабилно на свой сервис и през втория сет, и паритетът бе запазен до 4:4. В деветия гейм, при петата си възможност за пробив в сета, Шарди успя да реализира единствения брейк в частта, след който французинът нямаше проблеми да изравни сетовете, изпращайки срещата в решителна трета част.

Нейното начало бе белязано от пробив в полза на шестата ракета на Франция, който частично сломи съпротивата на Хачанов. Шарди успя да запази аванса си до края на сета, осъществявайки втори пореден впечатляващ обрат в надпревата, след който ще спори с Денис Шаповалов за място на полуфинал. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителен Шаповалов взе скалпа на Хуркач, Шарди обърна и Хачанов! Петър Томов
Теми:  
денис шаповалов | дубай | жереми шарди | карен хачанов | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook