Успешен старт на трева: Швьонтек започна със загубен сет, но завърши с дежурния си "геврек"

от в 22:18 на 26.06.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек откри победоносно сезона си на трева. Световната номер едно никога не е била фенка на най-старата тенис настилка и неслучайно досега не е преминавала отвъд 1/8-финалата фаза на Уимбълдън. Днес полякинята изигра своя първи официален мач, откакто спечели титлата на Ролан Гарос и се нуждаеше от известно време, докато достигне обичайното си ниво на игра, но все пак намери най-добрия си тенис точно време и заслужено надделя над ветеранката Татяна Мария, за да се класира за втория кръг на WTA 250 надпреварата в германския град Бад Хомбург - 5:7 6:2 6:0. По този начин топ поставената си осигури среща с квалификантката Джил Тайхман, срещу която е постигнала категорична двусетова победа при единствения им досегашен двубой.

Стартът беше вихрен за Швьонтек, след като тя веднага реализира пробив и на бърза ръка затвърди предимството си, повеждайки с 2:0 гейма. Впоследствие фаворитката имаше отлична възможност да удвои преднината си, но 35-годишната тенисистка показа защо миналата година достигна до 1/2-финалите на Уимбълдън и умело се измъкна от трудната ситуация. Слайсът на Мария пък все повече тормозеше 4-кратната шампионка от Шлема, чиито непредизвикани грешки непрекъснато се множаха и заслужено непоставената състезателка изравни за 4:4. Полякинята имаше възможност да си върне преднината при 5:5, само че световната номер 58 играеше на ръба на риска, което даде резултат и тя спечели следващите два гейма, за да изоюва успеха в откриващия сет.

Отговорът на водачката в ранглистата беше моментален, като последваха осем поредни точки в нейния актив. По-нискоранкираната тенисистка се опита да наруши ритъма на своята опонентка с чести излизания към мрежата, но Швьонтек нижеше завършващи удари от всяка една позиция на корта и реализира втори брейк, с който сложи точка на спора във втората част, а оттам насетне не загуби нито гейм повече и закономерно се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешен старт на трева: Швьонтек започна със загубен сет, но завърши с дежурния си "геврек" Калоян Соколов
Теми:  
wta | бад хомбург | ига швьонтек | Обзори | татяна мария

Коментари





Следвайте ни в Facebook