В американски дуел на генерациите: Фриц обърна 37-годишния Иснър на старта в Акапулко

от в 04:14 на 28.02.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц през настоящата седмица отбеляза поредната стъпка напред в своето развитие, след като ознаменува силното си представяне от старта на новия сезон и спечелената титла на домашната си надпревара в Делрей Бийч, изкачвайки се до рекордната за себе си позиция на номер 5 в световната ранглиста. Американецът, който след по-малко от месец ще трябва да брани трофея си от Мастърса в Индиън Уелс, с което и 1000 точки от актива си, в хода на днешния ден откри победоносно кампанията си на АТР 500 турнира в Акапулко, надделявайки над сънародника си Джон Иснър с крайното 3:6 6:3 6:4, дошло за час и 49 минути на корта. По този начин бившият финалист от състезанието се класира за втория кръг в мексиканския град и ще срещне Денис Шаповалов.

Стартът на двубоя беше равностоен, като напълно според очакванията сервиращите имаха изявено превъзходство, макар и настилката да беше по-бавна от присъщата за твърди кортове. По-високоранкираният американец разчиташе неизменно на първия си сервис в миговете си на собствено подаване, но постепенно това му оръжие своеобразно го изостави, при което за тенисист от класата на 37-годишния Биг Джон беше лесна задача да използва шанса си да пробие и под класата на началния си удар записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част сигурността в действията на шампиона от Индиън Уелс все така липсваше и световният номер 38 неколкократно достигаше до дюс при съперников сервис, но не и до нещо повече. В старанието си да осъществи наглед решителен брейк, то Иснър допусна да изгуби концентрация над собствените си геймове и Фриц се възползва още от дебютната си точка за пробив мача, за да вземе аванс, посредством който изравни резултата в отделните сетове и изпрати сблъсъка в заключителната му фаза.

В третата част бившата и настоящата първи ракети на САЩ онагледено ни предоставиха класата си на сервис, като необезпокоявано печелиха своите подавания. В това русло беше преполовен решителния сет, ала оттам насетне станахме свидетели на установен натиск от страна на световния номер 5, който в поредица от геймове разполагаше с брейкбол, преди в крайна сметка да осъществи така бленувания пробив и след като демонстрира здрави нерви, за да спаси открилата се възможност пред Иснър за възстановяване на паритета, сложи точка на спора в американското дерби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В американски дуел на генерациите: Фриц обърна 37-годишния Иснър на старта в Акапулко Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | джон иснър | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook