В един от мачовете на кръга: Фриц заби 32 аса и повали бивш Мастърс финалист в Мелбърн

от в 08:41 на 17.01.2023
Мартин Петков

Днешният втори ден от Откритото първенство на Австралия се оказа белязан от изключително високи температури, които надвишаваха нормите и предизвикаха преустановяването на редица мачове, докато други такива като този на John Cain Arena между Тейлър Фриц и Николос Басилашвили се изиграха при закрит покрив.

Американецът, който загатна за отличната си физическа и игрова форма по време на United Cup, където беше от ключово значение за триумфа на родината си, имаше наглед непредсказуем съперник за старта на Аустрелиън Оупън в лицето бившия представител на топ 20, като му се наложи да се потруди повече от очакваното, но в крайна сметка след 2 часа и 28 минути се наложи с крайното 6:4 6:2 4:6 7:5. С този си успех световният номер 9 си подпечата мястото във втория кръг в Мелбърн, където негов опонент ще бъде един измежду Чун-Хсин Ценг и участващият с "уайлд кард" местен любимец Алексей Попирин.

Началото на двубоя се превърна в пълен кошмар за по-високоранкирания състезател, който не успяваше да намери баланса в ударите и често изкарваше топката в аут, докато грузинецът напомни за представянето си по време на силните години в своята кариера и си отвори разлика в резултата от 3:1. Впоследствие Фриц беше близо до това да втори път да предаде подаването си, но силна серия от длановия му удар му повлия окуражително, за да отрази брейкбол пред противника и скоропостижно вкара сблъсъка в своето темпо, за да спечели четири поредни гейма, с които записа откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше лишен от интрига на старт, при който всеки от двамата състезатели, залагащи на силовия тенис, разчиташе на силните оръжия в репертоара си и поддържаше паритета. С преполовяването на сета разликата в класите придоби съвсем различен изглед, след като световният номер 90 започна да допуска главоломен брой неточности, при което шампионът от Индиън Уелс не чакаше втора покана от противника и с бързи два брейка в актива си удвои преднината си в общия резултат на сблъсъка.

В началото на третата част проследихме сериозен подем в равнището грузинеца, който реализира поредица от уинъри от форхенд страната си със средна скорост от над 120км/ч, което му донесе осем поредни точки и пробив в актива. Басилашвили впоследствие демонстрира качеството на началния си удар, като нито за миг не постави предимството си под въпрос и намали изоставането си в отделните сетове.

С настъпването на четвъртата част силите на корта отново се завърнаха в началния си стадий и сервиращите властваха. Американецът постепенно с течение на времето опитваше да оказва натиск върху подаването на аутсайдера и макар на два пъти да пропиля брейкболи, то в заключителния 12-и гейм беше безпогрешен и сложи точка на спора в сблъсъка


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В един от мачовете на кръга: Фриц заби 32 аса и повали бивш Мастърс финалист в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
australian open | николос басилашвили | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook