В единствения изигран мач за деня в Рим досега: Рубльов сломи световния №59 за успешно начало

от в 16:03 на 13.05.2023
Мартин Петков

Днешният ден на Мастърса в Рим към момента изглежда като пълен провал за играчите, организаторите и феновете, както и за самия тенис, предвид факта че дъждът, който се излива над комплекса "Foro Italico", помрачи наглед обещаващата програма за състезателния ден. Изминаха вече четири часа, откакто трябваше да бъде стартът на мачовете в италианската столица, а досега единствената среща, която завърши е тази на шампиона от Монте Карло - Андрей Рубльов, който откри участието си в турнира с двусетов успех над Алекс Молчан - 6:3 6:4. Руснакът изглежда в оптимална форма от старта на сезона клей, като следващото препятствие на пътя му във Вечния град се явява победителят измежду Гидо Пея и 27-ия поставен в схемата Алехандро Давидович Фокина.

Първоначално двамата състезатели излязоха на корта след сериозно забавяне, породено от метеорологичните условия, като световният номер 6 спечели дебютното си подаване, преди дъждът да се завърне, с което играта беше отново преустановена. Паузата в този случай продължи около 90 минути и играчите се завърнаха на корта, като въпреки наглед неблагоприятните условия за тенис, предвид студеното време и мократа настилка, то под припръскващия дъжд Рубльов съумя да реализира втори пробив, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част се видяха и първите позитивни знаци в срещата за словака, който достигна дебютните си шансове за пробив, пред които обаче фаворитът не трепна и мигновено възстанови лидерската си позиция на корта. Рубльов, който в немалко случаи сме го виждали да пада жертва на собствените си нерви, получи предупреждение заради нецензурна реч, която се пораждаше от недоволството му към условията за игра, но въпреки това, руснакът преодоля тази си криза и чрез късен брейк в деветия гейм подпечата победата си, която засега се явява единствената изобщо за деня в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В единствения изигран мач за деня в Рим досега: Рубльов сломи световния №59 за успешно начало Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс молчан | андрей рубльов | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook