В оспорвана битка: Свитолина се справи с финалистка от РГ и е в третия кръг на US Open

от в 02:11 на 01.09.2023
Мирела Николова

Елина Свитолина продължава към третия етап на Откритото първенство на САЩ след трисетов успех над финалистката от Ролан Гарос 2021 Анастасия Павлюченкова. Украинката трябваше сериозно да се потруди, след като загуби откриващия сет на двубоя, но въпреки това се оказа по-стабилната в ключовите моменти и съумя да се поздрави с крайната победа след обрат с 5:7 6:4 6:4. В битка за място на осминафиналите Свитолина ще спори с победителката от мача между световната №3 Джесика Пегула и Патрисия Мария Тиг.

От самото начало на сблъсъка интензитетът в разиграванията бе изключително висок, като бившата №3 опитваше да налага своето темпо на игра посредством дълбоките си удари, но Павлюченкова често успяваше да контрира и да завърши в своя полза. Равенството се запази до 5:5, когато Свитолина достигна до три възможности за пробив, но всяка от тях бе отразена с отлични акции от страна на рускинята. Финалистката от Ролан Гарос съхрани устрема си и съвсем скоро на свой ред се сдоби с три сетбола на ретур, последният от които съумя да материализира, за да поведе в отделните части.

Във втория сет Свитолина започна все по-често да поема инициативата, тъй като световната №98 трудно успяваше да устои на атаките на съперничката. Така украинската представителка на два пъти спечели подаването на опонентката си и макар да позволи единият от пробивите да бъде върнат, то от там насетне не срещна затруднения на собствен сервис и изравни общия резултат.

В началото на третата част световната №26 установи пълна доминация, тъй като нивото на нейната противничка спадна драстично, и набързо се стигна до аванс от два пробива и 4:0 в полза на поставената тенисистка. Последваха силни минути за Павлюченкова, която възстанови част от интензитета в играта си и успя да върне единия брейк, но впоследствие Свитолина бе безкомпромисна от линията за сервис и след близо 3 часа игра можеше да вдигне триумфално ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В оспорвана битка: Свитолина се справи с финалистка от РГ и е в третия кръг на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | анастасия павлюченкова | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook