В първи мач след триумфа на АО: Синер победи световния №66 и продължава напред в Ротердам

от в 22:10 на 14.02.2024
Мартин Вичев

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер започна победоносно участието си на турнира от категорията АТП 500 в Ротердам. Световният номер 4 победи лесно представителя на домакините Ботик Ван Де Зандсхулп за 85 минути - 6:3 6:3. Италианецът не срещна особени затруднения в хода на срещата и продължава напред, където му предстои да срещне ветерана Гаел Монфис.

В началото на мача, двамата тенисисти печелеха подаванията си, като Синер бе този, който опитваше да задава темпото на игра, което не беше изненадващо, предвид класата на двамата състезатели. При 2:2, шампионът от Откритото първенство на Австралия проби съперника си и излезе напред в резултата. В следващите мигове, двамата печелеха сервис геймовете си. При 5:3, когато Ван Де Зандсхулп сервираше за оставане в сета, той се пропука и загуби за втори път подаването си, с което първата част приключи в полза на Синер след 40 минути игра - 6:3.

Вторият сет започна изненадващо, тъй като нидерландецът се сдоби с три поредни възможности за брейк, ала новият мейджър шампион се спаси от надвисналата го опасност и спечели гейма си. Още в следващото подаване на световния номер 66, Синер загърби проблемите, които имаше преди малко и реализира брейк, след което лесно го затвърди и си осигури комфортна преднина от 3:0. В следващите мигове на мача, интересните мигове липсваха, като двамата печелеха подаванията си. При 5:2, когато представителя на домакините сервираше за оставане в мача, Синер си осигури два мачбола, но не се възползва от тях и Ван Де Зандсхулп се спаси. В крайна сметка, световният номер 4 затвори мача на собствено подаване и си осигури участие в следващия кръг на турнира.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първи мач след триумфа на АО: Синер победи световния №66 и продължава напред в Ротердам Мартин Вичев
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook