В помощ на Украйна: Братята Брайън с благороден жест към пострадалите

от в 19:07 на 03.03.2022
Калоян Соколов

Сраженията за Киев продължиха да са ожесточени и през днешния ден, докато украинската столица е разтърсвана от експлозии, а Русия отбелязва първата си победа в голям и стратегически значим град. Военните действия са в ход от осем дни насам, като няма никакви изгледи за постигане на някакво примирие между двете страни.

Тенис светът пък също е потърпевш от ужаса около нас, защото наскоро бяха отменени всички международни турнири на руска земя. Все пак редица състезатели изразиха подкрепата си към украинския народ и не липсва желанието да бъде помогнато на страдащите хора в тази част от света. Именно инициатива с подобен характер са решили да организират братята Боб и Майк Брайън на предстоящия Мастърс в Индиън Уелс.

Близнаците са истински легенди в игрите по двойки, където завоюваха цели 16 титли от Големия шлем през дълголетната си кариера. Американските бивши тенисисти ще осъществят благотворителен търг под наслов "Ракети за бежанци", в който ще се предлагат тенис ракети с автографи на някои от най-големите звезди в спорта, а всички средства ще отидат в помощ на засегнатото украинско население.

"Всички сме с разбити сърца заради трагедията, която се разиграва в Украйна. Децата трябва да са на площадките и тенис кортовете. Те не трябва да напускат домовете, прекарвайки времето си по бомбоубежища и влакове. Светът на тениса е сплотено семейство и съм сигурен, че ще имаме невероятна подкрепа от играчите, след като стартираме нашата дейност на 8 март" - споделиха Боб и Майк.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В помощ на Украйна: Братята Брайън с благороден жест към пострадалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | боб брайън | братя брайън | любопитно | майк брайън | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook