В сблъсък на бъдещето: Радукану загатна потенциала си, но Гоф се оказа твърде добра в края

от в 11:20 на 18.01.2023
Мирела Николова

Ема Радукану и Коко Гоф са двете млади звезди, които станаха част от елита на световния тенис още в тийнейджърските си години, а през днешния ден се изправиха една срещу друга за първи път в битка за място в третия етап на Аустрелиън Оупън. Двете оправдаха високите очаквания за оспорвана среща, но в крайна сметка победата бе на страната на американската тенисистка, която грабна успеха след час и 43 минути игра за крайното 6:3 7:6(4). По този начин тя продължава към третия етап на надпреварата в Мелбърн, където я очаква сблъсък срещу победителката от мача между Кинуен Женг и Бернарда Пера.

Още от самото начало на срещата двете тенисистки опитваха да наложат волята си посредством мощни удари от основната линия, но често техните опити за предприемане на офанзива завършваха с непредизвикана грешка. В откриващите минути станахме свидетели на доминация от страна на посрещащите, поради което се стигна до три поредни пробива, но в крайна сметка множеството неточности на британката доведоха до пасив от 2:5 за нея. Сервирайки за успеха в сета, Гоф бе поставена под напрежение заради отлично пласираните ретури на съперничката, но след като Радукану не съумя да се възползва от нито един от трите си шанса за връщане на брейка, то дебютната част отиде в сметката на американката.

Устремът на световната №7 се пренесе и във втория сет, където Гоф продължаваше да търси агресивни продължения, успявайки да извади от равновесие своята опонентка. Така тя осъществи ранен пробив и разви преднината си до 4:2, ала впоследствие непредизвиканите грешки започнаха да валят една след друга от ракетата ѝ и Радукану не пропусна възможността да изравни резултата за 4:4. Подемът в изявите на световната №77 продължи и в следващите геймове, като при 5:4 тя дори достигна до два сетбола, но нито един от тях не бе материализиран след чудесно представяне на Гоф в защита. Така се стигна до тайбрек, в който големият брой пропуски на Радукану в комбинация с отличната игра в дефанзивен план на американката доведоха до четири поредни мачбола за поставената състезателка, която с третия от тях от сложи точка на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на бъдещето: Радукану загатна потенциала си, но Гоф се оказа твърде добра в края Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | ема радукану | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook