В сблъсък от тежка категория: Борбена Швьонтек пречупи олимпийската шампионка

от в 14:09 на 02.01.2023
Калоян Соколов

Отборите на Полша и Швейцария вече бяха записали по един успех над Казахстан в United Cup, като сега трябваше да определят кой измежду тях ще спечели група B и така да се класира за следващата фаза на надпреварата. В първия сблъсък между страните пък на корта трябваше да видим техните първи ракети, а именно световната номер едно Ига Швьонтек и олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката отскоро започна работа с руския специалист Дмитрий Турсунов и определено в момента се намира близо до оптималната си форма, но това не се оказа достатъчно да спре абсолютния доминант в женския Тур.

Швьонтек беше сериозно тествана, само че удържа на натиска и си отмъсти за поражението, което Бенчич ѝ нанесе преди две години на US Open - 6:3 7:6(3). Крайният победител в сблъсъка обаче далеч не е решен, защото тепърва остават да се изиграят още четири мача, а следващият е между вторите ракети при мъжете, където Марк-Андреа Хюслер е тежък фаворит да изравни резултата за страната си, имайки предвид обстоятелството, че ще излезе срещу световния номер 260 - Даниел Михалски.

По-нискоранкираната тенисистка не показа никакво притеснение от своята съперничка и се опитваше непрекъснато да я поставя под напрежение, ала нейните опити за уинъри обикновено не намираха очертанията на корта и фаворитката взе аванс от 4:1. Тогава Бенчич смени подхода и изведнъж изключително успешно започна да удължава разиграванията и стигна до заслужен рибрейк, но след това се пропука отново и загуби откриващия сет.

Сценарият до голяма степен се повтория във втората част, тъй като отново полякинята имаше ранна преднина в резултата, която пропиля и този път дори се стигна до тайбрек, само че златната медалистка от Токио не прояви нужното търпение в ключовите моменти и до голяма степен сама връчи победата на съперничката си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък от тежка категория: Борбена Швьонтек пречупи олимпийската шампионка Калоян Соколов
Теми:  
united cup | белинда бенчич | ига швьонтек | Обзори | полша | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook