В шампионска битка: Радукану създаде проблеми на Швьонтек, но световната №1 надделя

от в 22:00 на 22.04.2022
Диана Андреева

Болките и пасивната игра сложиха край на участието на Ема Радукану в Щутгарт, което класира нейната опонентка Ига Швьонтек към следващия етап на надпреварата в един повече от качествен двубой. Днешната победа, настъпила при резултат 6:4 6:4, е 21-ва поредна в актива на световната номер едно, която за пореден път доказа, че е най-доминиращата състезателка в дамския тенис към момента.

Швьонтек излъчваше огромна увереност в началните минути на срещата, което проличаваше от дълбокопласираните й и високоскоростни удари, благодарение на които поведе с ранен пробив аванс. С напредване на времето Радукану успя да намери своя ритъм и нивото й се повишаваше с всяка следваща точка. Тя обаче така и не дочака момента, в който да притисне опонентката си, и макар познатия си борбен дух, не съумя да възвърне паритета в резултата и така загуби сета.

Във втория сет станахме свидетели на изобилие от високотемпови размени от основната линия, в които всяка от състезателките успяваше да разгърне потенциала си. Въпреки това обаче неточностите от ракетата на Радукану взеха своето и след серия от 3 разменени пробива британката се оказа догонваща в резултата с 1:3. Физическите проблеми също застигнаха световната номер 12, но противно на очакванията, след медицинска намеса тя се завърна на корта и доигра мача, въпреки видимия дискомфорт, който изпитваше.

От своя страна Швьонтек бе на гребена на вълната и успяваше да завърши с уинър от наглед невъзможни позиции. Световната номер едно безпроблемно поддържаше преднината си до края на мача и затвори сета с 6:4, за да изпрати сблъсъка в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В шампионска битка: Радукану създаде проблеми на Швьонтек, но световната №1 надделя Диана Андреева
Теми:  
wta | ема радукану | ига швьонтек | Обзори | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook