В среднощно зрелище: Циципас пречупи Музети и сложи край на италианското участие в Рим!

от в 02:45 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Лоренцо Музети трябваше да чакат близо 4 часа, докато завърши драматичния двубой между Анхелина Калинина и Баетриз Хадад Мая. Така двамата тенисисти излязоха на корта само 5 минути преди настъпването на новия ден в Рим, но дългото чакане определено си струваше, защото те ни дариха със страхотен тенис спектакъл, в който световният номер пет демонстрира малко по-добра игра в решителните мигове и в крайна сметка се наложи със 7:5 7:5.

По този начин Циципас сложи край на италианското участие в състезанието, а в четвъртфиналите ще го видим в двубой срещу Борна Чорич, като хърватинът безспорно е един от най-тежките съперници в Тура за миналогодишния финалист и неслучайно именно Чорич има преднина от 3:2 в преките двубои помежду им.

Циципас не беше посрещнат особено радушно от местните привърженици, след като по-рано днес вече беше спечелил доиграването на мача си с Лоренцо Сонего, а освен това Яник Синер също напусна турнира и тифозите правеха всички възможно да защитят последния си участник в турнира. Музети обаче изглеждаше по-скоро притеснен, отколкото окрилен от тази подкрепа и веднага се оказа догонващ с пробив пасив, а фаворитът даже имаше възможност да удвои преднината си.

Все пак младокът преодоля първоначалния момент на скованост и заигра изключително освободено, прибягвайки до съвършено изпълнени къси топки, които оставяха на място неговия съперник. Всичко това помогна на италианеца да изравни за 4:4, но Циципас отговори на предизвикателството и влезе в нова печелившия серия, за да избегне изиграването на тайбрек и да прибави откриващата част към актива си.

Местният любимец нямаше намерение да се предава и стартира втория сет с моментална направа на брейк. 18-ият поставен действаше със завидна лекота и буквално твореше на корта, а балканецът нямаше отговор на неговата разнообразна палитра от удари. Тогава световният номер 5 реши да навлезе много по-навътре в пределите на корта и използваше всяка една възможност да атакува от форхед, като въпросната стратегия му се отблагодари и той обърна нещата до 5:4 в своя полза. По-високоранкираният тенисист впоследствие имаше три поредни мачбола, но Музети не спираше да се бори и измъкна гейма си.

За негово съжаление, то елинът го постави само няколко минути по-късно в напълно идентична позиция, а този път Циципас пласира неспасяем бекхенд ретур върху линията и заслужено спечели двубоя в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В среднощно зрелище: Циципас пречупи Музети и сложи край на италианското участие в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook