В типичния си стил: Швьонтек отказа скоропостижно поредна съперничка и продължава в Мадрид!

от в 19:13 на 30.04.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек потегли успешно при участието си на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, след като увеличи серията си на пет поредни победи и направи първата крачка към дебютен триумф с титлата в испанската столица. През днешния ден полякинята излезе на корта за втория си мач в състезанието и нямаше особени затруднения, за да се разправи с първата поставена тенисистка на пътя си в лицето на Бернарда Пера, която сломи за малко над час на корта - 6:3 6:2. По този начин световната номер едно се класира за осминафиналите в турнира и ѝ предстои да срещне една измежду Екатерина Александрова и Кинуен Женг.

Швьонтек в началото на двубоя беше напът да стартира в типичния си стил с ранен пробив, ала американката отстоя дебютното си подаване от ситуация 0:40, като впоследствие използва придобития импулс и причисли към актива си сервиса на фаворитката. Отговорът на топ поставената относно случилото се обаче беше повече от красноречив, след като тя светкавично заличи пасива си и вдигна оборотите, при което съумя да спечели пет от следващите шест гейма и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част полякинята продължи в същото русло, като скоропостижно се поздрави с преднина от пробив, която не след дълго успя да дублира, докато единствената "утеха" в случая за световната номер 32 беше фактът, че се разписа в резултата. Сдобила се със сериозен аванс, първата ракета на планетата направи края на срещата протоколен и отпусна едва още един гейм на 28-ата поставена, преди да официализира триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В типичния си стил: Швьонтек отказа скоропостижно поредна съперничка и продължава в Мадрид! Мартин Петков
Теми:  
wta | Бернарда Пера | ига швьонтек | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook