В типичния си стил: Швьонтек отнесе тазгодишна WTA шампионка за успешно начало на Уимбълдън!

от в 16:18 на 03.07.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек стартира участието си на Уимбълдън с експресна победа. Световната номер едно притесни своите почитатели, след като през уикенда не излезе за полуфиналния си двубой от надпреварата в Бад Хомбург, като причината се оказа хранително натравяне.

Изглежда обаче топ поставената бързо е съумяла да вземе мерки и да се справи с временното си неразположение, защото днес записа своята четвърта последователна победа на трева и общо 11-та такава на всички настилки, надигравайки втората най-висококласирана непоставена тенисистка в схемата, а именно китайката Лин Жу - 6:1 6:3.

Голямата фаворитка имаше известни трудности във втория сет от мача си с носителката на трофея от Хуа Хин, но не допусна да усложни особено задачата си и продължи към следващия кръг, където ще срещне една измежду клей специалистките Мартина Тревизан (световна номер 64) и Сара Сорибес Тормо (световна номер 84).

4-кратната шампионка от Шлема стартира трудно и веднага беше изправена пред брейкбол, само че последваха цели 10 поредни точки в нейния актив и тя се откъсна напред с 3:0 гейма. Наказателната акция на полякинята не спря дотук и непоставената състезателка се оказа заплашена от това да инкасира "геврек", но все пак тя съумя да запише един гейм в актива си, след което първата част закономерно отиде в актива на водачката в схемата.

34-тата в света започна много добре във втория сет, печелейки безпроблемно откриващото си подаване и отново имаше отлични предпоставки да реализира дебютния си пробив от началото на сблъсъка, ала отново Швьонтек беше на висота и впоследствие станахме свидетели на това как самата световната номер едно реализира брейк, за да поведе с 2:1. Жу обаче показа зъби и веднага отговори на предизвикателството, изравнявайки резултата, само че радостта ѝ бързо беше помрачена и шампионката от Ролан Гарос си възвърна преднината, която този път задържа до последно и така се класира за следващата фаза в Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В типичния си стил: Швьонтек отнесе тазгодишна WTA шампионка за успешно начало на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook