Вавринка показа борбеност, но не успя да пречупи световния №44 на старта в Монреал

от в 01:06 на 09.08.2022
Мирела Николова

Стан Вавринка продължава да търси пътя, който отново ще го отведе до върха, след като се завърна от контузия през март. До този момент обаче усилията му не се увенчават с особен успех, тъй като швейцарецът е записал само 3 успеха от общо 12 изиграни срещи в този период. Последната му загуба дойде днес в откриващия кръг на Мастърса в Монреал, където, макар и да демонстрира борбеност и да имаше своите бляскави моменти, трикратният носител на трофеи от Големия шлем допусна поражение от световния №44 Емил Руусувуори в три сета - 6:3 3:6 6:3. Така финландецът продължава към втория етап на надпреварата, като ще се изправи срещу осмия поставен Хуберт Хуркач.

В откриващите минути от срещата представителят на Швейцария бе изключително далеч от очакваното ниво и неточностите от неговата ракета валяха една след друга. Той често биваше принуждаван да се отбранява, докато съперникът му просто нямаше слабо място в играта си и безпроблемно завършваше разиграванията в своя полза. Така се стигна до ранен аванс за Руусувуори от 3:0, като впоследствие той продължи да показва високо ниво от сервис линията и без затруднения опази преднината си, за да поведе в отделните части.

Проблемите за Вавринка се пренесоха и във втория сет, където той отново не успяваше да намери начин да се противопостави на противника и бе първият, който инкасира брейк в петия гейм. Тогава обаче настана пълна промяна в представянето на швейцареца, който след серия от отлично проведени разигравания осъществи моментален рибрейк. Това му даде необходимата увереност и той отпусна ръката, като все по-често ставахме свидетели на марковия му бекхенд по правата, който нерядко му носеше уинъри. Установил пълна доминация, бившият №3 в света скоро реализира нов пробив, с който предизвика изиграването на трети решителен сет.

Заключителната част стартира с рутинно спечелени подавания от сервиращите, преди началният удар да предаде шампиона от Шлема в шестия гейм. Там първият сервис на Стан се изгуби, а второто му подаване незабавно биваше атакувано от Руусувуори и така се стигна до пробив в сметката на финландеца, който се оказа и решителен за изхода на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка показа борбеност, но не успя да пречупи световния №44 на старта в Монреал Мирела Николова
Теми:  
atp | емил руусувуори | монреал | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook