Вдъхновен Лойд Харис изхвърли Шаповалов от Откритото първенство на САЩ!

от в 04:30 на 05.09.2021
Георги Евстатиев

Лойд Харис поднесе поредното си впечатляващо представяне и изненада считания за фаворит Денис Шаповалов с 6:4 6:4 6:4. Заемащият 46-а позиция в световната ранглиста южноафриканец показва страхотна игра на тазгодишния US Open, след като в първи кръг отстрани и сребърния олимпийски медалист Карен Хачанов. В днешния сблъсък Харис се представи по-стабилно от своя съперник, който така и не намери ритъма си, за да се бори за нещо значимо в мача.

В първата част двамата тенисисти показаха равностоен тенис, като само един пробив реши изхода ѝ. Харис се възползва от няколко неточности от страна на Шаповалов и съумя да поведе с 5:3. Преди това в два поредни сервис гейма на южноафриканеца десетият в света пропусна два брейкбола, което в крайна сметка се оказа решаващо и прати сета в актива на Харис.

Шаповалов са откъсна рано във втората част. Канадецът се възползва от по-колебливия начален удар на противника и с агресивна игра от дъното на корта набързо направи 3:0. Харис обаче подобри значително представянето си и изравни за 3:3. Представителят на Канада увеличи непредизвиканите грешки, докато южноафриканецът показа постоянна игра. Това даде отражение в деветия гейм, когато Лойд Харис отново проби опонента си и си заслужи правото да сервира за спечелване на сета. Шаповалов не успя да направи нещо повече и предаде частта на противника си.

Нервите на Харис не издържаха на старта на третия сет и допусна изоставане с 0:2. В следващия си сервис гейм обаче Денис Шаповалов направи две двойни грешки и отново позволи бързо да бъде застигнат. При 4:4 южноафриканецът нанесе решителен удар по амбициите на противника, постигайки пробив. След това Харис нямаше особени проблеми и затвори мача за малко повече от 2 часа игра. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вдъхновен Лойд Харис изхвърли Шаповалов от Откритото първенство на САЩ! Георги Евстатиев
Теми:  
денис шаповалов | лойд харис | николоз басилашвили | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook