Великолепен Адриан Андреев ще спори за трофея в Анталия след трисетова битка!

от в 12:12 на 08.05.2021
Мирела Николова

Адриан Андреев се класира за своя втори финал през настоящия сезон! Младата ни надежда постигна нов чудесен успех на турнира от сериите "Фючърс" в Анталия - този път над Сандро Ерат от Швейцария с 6:1 5:7 6:3 и така си гарантира място в двубоя за титлата, където ще се изправи срещу победителя от мача между Орландо Луз и Александър Ерлер. 

Ади стартира срещата не особено убедително, тъй като бе пробит още в откриващото си подаване. Той обаче незабавно направи необходимите подобрения в играта си и осъществи светкавичен рибрейк. Доминацията му на корта продължи до самия край на дебютната част, която отлетя скоропостижно в сметката на нашия представител след серия от 6 поредни спечелени гейма.

Вторият сет започна по-добре за швейцареца, който се сдоби с 3 възможности за пробив още в първия сервис гейм на българина. Нашето момче обаче показа характер и се измъкна от затруднената ситуация, след което на свой ред достигна до брейкболи в противниковото подаване, но също не успя да ги материализира. В Тилдъновия гейм играта на Ерат претърпя разрушителен разпад, довел до пробив на 0 в полза на Андреев, който обаче не бе затвърден, и само гейм по-късно паритетът бе възстановен. При 5:5 Ади постави под напрежение противника си и получи 2 скрити мачбола, ала ги пропиля, след което, сервирайки за това да вкара сета в тайбрек, изостана с 0:40 и инкасира късен пробив, който изпрати втората част в актива на Ерат.

В решителния трети сет никой от двамата не бе достатъчно категоричен в своите подавания и брейкболите изобилстваха. Въпреки това обаче и двамата намираха помощта на началния си удар в сюблимните моменти, за да се спасят от пробив пасив. Ключовият момент дойде отново в прословутия седми гейм, когато нашият сънародник осъществи брейк, който бе затвърден със сервис гейм на 0. Победната серия на Андреев не спря дотук и той получи шанс да затвори срещата на ретур, от който веднага се възползва, за да се класира на финала!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепен Адриан Андреев ще спори за трофея в Анталия след трисетова битка! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook