Великолепен Кузманов не остави шансове на втория поставен в Прага и е 1/4-финалист!

от в 13:55 на 04.05.2022
Владислав Риждов

Димитър Кузманов за последно взе участие на Чаланджъра в Мадрид в началото на април, където допусна ранно поражение. През тази седмица обаче Мико се завърна в игра на турнир от същата категория в Прага, където в първия кръг елиминира категорично бившия номер 49 Иля Марченко, а днес изнесе още един отличен мач, надигравайки поставения под номер 2 Нуно Боржеш с 6:1 7:5, за да се класира за четвъртфиналите.

Втората ни ракета стартира далеч по-добре двубоя. Мико откри сметката си със сервис гейм на нула, след което реализира четвъртата си точка за пробив, за да поведе с 2:0. Преднината на родния ни представител продължаваше да се покачва след всеки изминал гейм и скоро той имаше аванс от 5:0, а Боржеш единствено успя да спечели веднъж подаването си, преди българинът да официализира успеха си в откриващата част.

Вторият в схемата направи нужните корекции в играта си след подновяването на действията и това му позволи бързо да се откъсне с преднина пред своя съперник. Португалецът не загуби нито точка в първите си два гейма, а между тях открадна сервиса на Кузманов, повеждайки с 3:0. Боржеш дори можеше да направи водачеството си по-изразително, но Мико не допусна това да се случи - 1:3. Последва възход в играта на национала ни за Купа "Дейвис", който навлезе в серия от три поредни гейма, след която паритетът бе възстановен. В крайна сметка моментът продължи да бъде на страната на Мико и той даде само гейм на опонента си до края на срещата, взимайки реванш за загубата си от същия опонент в края на март.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепен Кузманов не остави шансове на втория поставен в Прага и е 1/4-финалист! Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | нуно боржеш | обзор | тенис турнир в прага | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook