Виландер: Дел Потро трябваше да е част от "Голямата петорка"

от в 20:35 на 10.02.2022
Диана Андреева

Хуан Мартин Дел Потро винаги е бил един от най-обичаните тенисисти, но за съжаление на него и многобройните му фенове, кариерата му винаги е била съпътствана от контузии, а това е и причината големият потеницал на аржентинския състезател да остана неразгърнат. В момента колегите на Дел По се сбогуват с него и му отдават нужната почит, а това направи и именитият анализатор Матс Виландер: 

"Случилото се в Буенос Айрес съвсем ясно демонстрира колко е почитан Дел Потро в Аржентина." - започна Виландер. "Тази страна разполага с големи шампиони като Гийермо Вилас и Габриела Сабатини, но сякаш Хуан Мартин е по-обичан от тях сред сънародниците им. Той наистина прослави родината си с успехите си на тенис корта. Според мен Хуан Мартин Дел Потро трябваше да е част от "Голямата петорка" заедно с Федерер, Надал, Джокович и Мъри. Ако не бяха травмите, той щеше да постигне много повече успехи. Убеден съм. 

Възхищавам се на Дел Потро за това, че отново се завърна в АТР Тура без да се притеснява от нивото си на игра. Излезе на корта в Буенос Айрес готов да си сблъска с реалността. Но независимо от загубата, Дел По получи много повече в този мач - любовта на зрителите. Трибуните бяха пълни и феновете го почетоха като герой. Той винаги е карал феновете да избухват, истински шампион на народа. 

Хуан Мартин премина през толкова болка, толкова операции, че е достоен за адмирация самият факт, че отново се изявява на професионалната сцена. Не го споменавахми толкова често, колкото заслужаваше, защото през тези години бяхме заети да се възхищаваме на Федерер, Надал, Джокович и Мъри. Той обаче можеше да е на едно ниво с тях. Победи Надал и Федерер на Големия шлем, както и Джокович на Олимпийски игри, докато бяха в разцвета на силите си. По мое мнение Хуан Мартин остана недооценен, което е наистина жалко. Както той, така и всички останали бяха наясно, че притежава качествата да бъде сред най-добрите, но проблемите му го ограничиха сериозно. Начинът, по който Дел Потро приключи кариерата си наистина ме натъжи, но въпреки това трябва да бъде горд с постигнатото, защото ще го запомнят с добро" - завърши Виландер.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Дел Потро трябваше да е част от "Голямата петорка" Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | голяма четворка | дел потро | матс виландер | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook