Виландер: Време е Циципас да се отдели от баща си и сам да се оправя на корта

от в 13:48 на 25.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас за пореден път показа през вчерашния ден, че е един от най-борбените състезатели в Тура и преодоля съпротивата на Тейлър Фриц, след като двамата изиграха пет висококачествени сета. В един момент обаче сякаш фокусът на събитията се измести, защото бащата на гърка отново се опитваше да дава нерегламентирани указания и дори съдията на стола Дамиен Дюмосоа предупреди състезателя, че ще последват сериозни санкции, ако не укроти своя треньор.

Апостолос Циципас неведнъж е опитвал да хитрува по този параграф и винаги поставя маската си върху лицето, когато се опитва да прошепне някой съвет към сина си. Самият световен номер четири не намира това за особено голям проблем и дори сам заяви как треньорската помощ трябва да се легализира по време на двубоите, както е във всички други спортове.

Матс Виландер обаче изцяло се разграничава от подобно мнение, като бившият шесткратен шампион от Шлема е на мнението,че Стефанос трябва да се откъсне от бащинската фигура и сам да взема решенията на корта, а ето какво беше точно изказването на бившия номер едно:

"Мисля, че Апостолос вече трябва да отстъпи мястото си в щаба и най-после да замълчи за малко. Той влияе негативно на сина си и го поставя под прицел. Няма лошо да се правят дадени разбори, но нека да се случват преди и след мача. Стефанос трябва да може да действа сам на корта, за да се превърне в голям шампион. Видяхме колко добре реагира в петия сет, когато съдията вече беше отправил предупрежение по въпроса, така че това би било само в негов плюс и ще го направи по-добър играч.

Не можеш да се развиваш, ако някой постоянно ти обяснява в ухото как да отиграеш топката или къде да сервираш. За Циципас е важно сам да развие възприятие за своите съперници и различните игрови ситуации. Видяхме как вчера е напълно способен да го стори и очаквам още от същото за в бъдеще - завърши шведът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Време е Циципас да се отдели от баща си и сам да се оправя на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | матс виландер | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook