"Винаги е бил арогантен; с него се презираме на корта": Думите, с които Фонини описа Мъри

от в 15:37 на 09.05.2023
Калоян Соколов

Само ден ни дели от началото на Мастърс надпреварата в Рим, а безспорно гвоздеят на програмата в първия кръг е срещата между Фабио Фонини и Анди Мъри. Двамата състезатели никога не са криели топли чувства един кръг друг, което е допринасяло за драмата в мачовете между тях. Интересна подробност, е че италианецът вече е побеждавал Мъри във Вечния град и то през 2017-та година, когато сър Анди оглавяваше световната ранглиста.

За последно пък гледахме среща между настоящите ветерани на Мастърса в Шанхай преди четири години, когато Фонини си позволи да изкрещи насреща на своя опонент, докато той изпълняваше воле при 5:5 в третия сет и това вбеси сериозно трикратния шампион от Шлема. Британецът веднага поиска обяснение за случилото се, а бившият номер девет просто му каза да спре да мрънка и да приеме ситуацията с чувство за хумор.

В крайна сметка триковете на Фабио явно работят успешно за него, тъй като е печелил 4 от 8-те си срещи с Мъри, а сега определено ще ни предстои още една безкрайно интересна битка, имайки предвид думите, с които някогашния носител на трофея в Монте Карло описа в своята автобиография един от най-успешните играчи за последните две десетилетия:

"Аз и Мъри никога не сме се разбирали помежду си. Двамата притежаваме много бурен нрав и губим бързо спокойствие. Когато сме на корта, то ние се презираме взимно. Той винаги е бил арогантен. Това е човек, който прави единствено лобове и къси топки. Трикови удари, с които цели да ти се подиграва" - гласи пасажът от книгата, която излезе на пазара през 2020-та година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Винаги е бил арогантен; с него се презираме на корта": Думите, с които Фонини описа Мъри Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook