Впечатляваща: 15-годишната Денчева сломи финалистката от Уимбълдън на старта на АО при девойките

от в 09:15 на 22.01.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден 15-годишната Елизара Янева откри победоносно българското участие в основната схема на Откритото първенство на Австралия за девойки, а днес бе ред и на нейната връстничка в лицето на Росица Денчева да изиграе първия си двубой в Мелбърн. Българката, която през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира от най-високата категория за юноши и девойки на ITF в Траралгон (Австралия), днес затвърди силните си резултати и триумфира над Лука Удварди, която е с 2 години по-голяма от нея и през 2022-ра година игра финал на Уимбълдън за девойки.

Денчева се нуждаеше от едва 84 минути игра, за да сломи съпротивата на Удварди в последователни части - 6:3 7:6(5) и да постигне дебютен успех в надпревара от Шлема, който я изстрелва към втория етап на състезанието. Там за родната ни представителка предстои да премери сили със 17-годишната Татум Еванс от САЩ.

Откриващият сет премина под доминацията на родната ни представителка, която по отличен начин се възползва от слабостите в играта на съперничката си, за да се откъсне с два пробива 5:1, подсигурявайки си успеха в частта. Нашето момиче продължи да има пълен контрол върху събитията и във втория сет, където отново се откъсна със солиден аванс от 4:1. Тогава обаче последваха моменти на колебание за Денчева и тя допусна паритетът да бъде възстановен за 4:4. Последва размяна на още два пробива, след което се стигна до тайбрек, в който нашата сънародничка поведе с 6:3 и успя да оползотвори третия си шанс за спечелване на мача.

За съжаление, друга наша представителка - 15-годишната Йоана Константинова, допусна поражение на старта с 6:7(5) 0:6 от поставената под номер 13 в схемата Рана Стойбър на 17 години от Великобритания. Нашето момиче навакса пасив от 1:5, за да достигне до тайбрек в дебютния сет, където поведе с 5:3 точки, но допусна обрат и изостана в общия резултат. Това оказа влияние върху представянето ѝ във втората част, където Стойбър имаше пълен контрол върху случващото се и не отпусна дори гейм на българката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляваща: 15-годишната Денчева сломи финалистката от Уимбълдън на старта на АО при девойките Мирела Николова
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | девойки | Обзори | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook