Времето ѝ изтича: Винъс преклони глава пред бивша №1 и записа трета поредна загуба

от в 20:54 на 16.08.2022
Мирела Николова

Винъс Уилямс бе извън кортовете в продължение на близо година, след като получи травма в крака през миналото лято. Въпреки че изглеждаше малко вероятно да видим отново в игра 42-годишната американка, тя се вдъхнови от завръщането на своята сестра Серина Уилямс и през последните две седмици се включи в надпреварите във Вашингтон и Торонто, където инкасира двусетови поражения още в откриващите си двубои.

По-голямата сестра Уилямс продължава да изпитва проблеми с това да се завърне обратно на победния път и през днешния ден записа нова загуба в последователни сетове срещу световната №17 Каролина Плишкова. Седемкратната "мейджър" шампионка успя да затрудни до известна степен чехкинята в дебютния сет, но впоследствие фаворитката в срещата пое контрола и се наложи след 7:5 6:1. Така тя си гарантира място във втория кръг на надпреварата в Синсинати, където я очаква сблъсък срещу Елизе Мертенс.

Американката срещаше затруднения с придвижването си по корта и често закъсняваше за някои от ударите. Въпреки това обаче тя можеше да разчита напълно на своя сервис, който я държеше далеч от неприятности и ѝ помагаше да трупа бързи точки. От своя страна, Плишкова също не бе на най-високото си ниво и в петия гейм допусна да инкасира пробив в 15-минутен гейм, след като бе повела с 40:0 и разполагаше с общо осем геймбола в него. Изоставайки с 2:4, поставената тенисистка се мобилизира и започна все по-успешно да експлоатира множеството слабости в играта на противничката си, за да възвърне паритета в геймовете, а след това и да запише откриващия сет в своя актив.

Трудностите за Винъс се пренесоха и във втората част, където тя продължи да търси бърза развръзка в разиграванията, но за нейно съжаление, повечето ѝ опити за завършващ удар не се увенчаваха с успех. Представителката на домакините допусна два пробива и набързо изостана с 1:5, а оттам насетне обратът изглеждаше като мираж за нея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Времето ѝ изтича: Винъс преклони глава пред бивша №1 и записа трета поредна загуба Мирела Николова
Теми:  
wta | винъс уилямс | каролина плишкова | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook