Вторият поставен е аут: Чилич напомни за най-добрите си дни и подчини Медведев в Париж!

от в 23:27 на 30.05.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев трябваше да се подложи на операция от херния преди началото на клей сезона, което допълнително затрудни подготовката му за Откритото първенство на Франция. Въпреки това обаче руснакът изглеждаше в отлична форма по време на първите си три срещи и се класира за осминафиналите без нито един загубен сет. Днес обаче Марин Чилич успя да изненада втория поставен и след като показа най-доброто си лице на корта, хърватинът отстрани водача в долната част на схемата, постигайки безапелационна победа с 6:2 6:3 6:2. Така той се превърна в последния четвъртфиналист в тазгодишното издание на Ролан Гарос, където го очаква сблъсък с друг руски представител в лицето на Андрей Рубльов.

Двубоят започна по великолепен начин за двамата сервиращи, които можеха да разчитат на началния си удар, даващ им възможност да наложат волята си в разиграването. В средата на сета обаче Чилич превключи на съвсем друга предавка, напомняйки за най-добрите си времена, и можехме да го видим да налага агресивния си стил на игра от всяка една точка на корта. От своя страна, Медведев бе изтеглен значително назад, което го лишаваше от възможности да се противопостави на опонента си, и печелившите удари от ракетата на хърватина се нижеха един след друг. Така бившият №3 влезе в серия от четири поредни спечелени гейма и след реализирани два пробива получи преимущество в отделните части.

Надмощието продължи да бъде на страната на балканеца и във втория сет, където картината остана непроменена. Отново шампионът от US Open 2014 бе този, който задаваше темпото на игра, и това доведе до чести негативни реакции от страна на поставения под №2. Всичко това оказа своето отражение върху представянето на руснака, чиито непредизвикани грешки зачестиха значително и така се стигна до нов брейк в актива на Чилич, който съвсем скоро дублира аванса си в общия резултат.

Устремът на световния №23 се пренесе и в началото на третата част, където по-нискоранкираният тенисист продължи да бъде безпогрешен във всеки един аспект от играта, за разлика от своя съперник, чийто сервис продължаваше да боксува. Финалистът от Аустрелиън Оупън допусна две двойни грешки в откриващото си подаване, които в комбинация с безупречната игра на Чилич станаха причина за ранен брейк. Печелившата серия на хърватина не спря дотук и съвсем скоро той отново се възползва от крайно неубедителните изяви на противника си, за да осъществи втори пробив и да си осигури солидна преднина от 4:0. Впоследствие Медведев стабилизира представянето си, но това далеч не бе достатъчно, за да спре устрема на Чилич, който след точно час и 45 минути можеше да ликува с крайния успех.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вторият поставен е аут: Чилич напомни за най-добрите си дни и подчини Медведев в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | марин чилич | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook