Въпреки двете поредни загуби: Надал вярва, че ще успее да защити титлата си на АО

от в 12:00 на 10.01.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон не стартира по очаквания начин за Рафаел Надал, който записа две поредни поражения в отборната надпревара United Cup. Това бе първи случай в кариерата на Матадора, в който той губи първите си два мача за годината, при това срещу играчи, от които никога досега не бе инкасирал поражение - Алекс Де Минор и Дан Еванс. Въпреки това разочароващо начало на сезона обаче испанският тенисист сподели на последвалите пресконференции, че няма място за притеснение, защото разполага с достатъчно време да направи необходимите подобрения в играта си преди началото на предстоящото издание на Аустрелиън Оупън, който започва след по-малко от седмица - на 16 януари.

Припомняме, че през миналия сезон манакорецът завоюва своята втора титла на Откритото първенство на Австралия, с която се изкачи на върха в класацията за най-голям брой трофеи от Големия шлем. Голямата въпросителна в момента е дали той ще успее да изведе играта си отново на най-високо ниво, за да защити титлата си в Мелбърн. Ако съдим по последното му интервю пред австралийски медии, то Надал изглежда обнадежден, че ще има шансове отново да триумфира на първия "мейджър" турнир за годината.

"Факт е, че през последните няколко месеца не можех да играя много тенис и че загубата на два поредни мача в Сидни не е най-доброто, което може да ми се случи преди началото на надпревара от Големия шлем. Честно казано обаче, не съм недоволен от подготовката си. Тренирах усилено и съм на мнение, че съм в много добра форма. Просто трябва да приложа това и в официални мачове. Уверен съм в себе си. Ако успея да направя добра подготовка през тази седмица в Мелбърн, вярвам, че ще мога да защитя трофея си. Защо не?", коментира носителят на 22 трофея от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки двете поредни загуби: Надал вярва, че ще успее да защити титлата си на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook