Възходът продължава: Вавринка обърна шампиона от Пуна и ще спори с осмия поставен в Монако!

от в 13:46 на 10.04.2023
Мирела Николова

Стан Вавринка напомни за най-добрите си времена по време на Мастърс надпреварата в Индиън Уелс, където надделя над световния №8 Холгер Руне, преди да бъде спрян на осминафиналите от Яник Синер. Представителят на Швейцария успя да пренесе отличната си игра и на Мастърса в Монте Карло, където през днешния ден наложи своята воля над 35-ия в света Талон Грийкспор с 5:7 6:3 6:4 , за да постави успешно начало на сезона си на клей и да се класира за втория етап в състезанието, където го очаква сблъсък с осмия поставен Тейлър Фриц.

Дебютният сет протече под контрола на сервиращите, които рядко губеха повече от точка на свой начален удар. Възможностите за пробив изцяло отсъстваха до 4:4, когато обаче пропуските в играта на швейцареца значително зачестиха и го изправиха пред първата опасност от брейк. Макар да успя да се спаси в деветия гейм, то още в следващото си подаване бившият №3 отново изпита сериозни колебания и инкасира пробив за 6:5, който реши развръзката на частта в полза на Грийкспор.

Проблемите за Вавринка на собствен сервис продължиха и в началните минути на втория сет, където той отново на два пъти трябваше да отразява брейкбол. Точно в тези моменти обаче трикратният шампион от Шлема успяваше да пласира завършващ удар и да излезе невредим от затруднената ситуация. Впоследствие той на свой ред се възползва от спада в нивото на игра на противника, за да реализира пробив и да поведе с 5:2, гарантирайки си изиграването на трета решителна част.

Във финалния сет двамата играчи бяха далеч от най-добрата си игра и станахме свидетели на множество непредизвикани грешки. Почти до самия край никой от тях не можеше да вземе отчетливо преимущество, като мачът бе решен от късен пробив в актива на швейцареца, който показа по-здрави нервни в решителните минути и заслужи крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Вавринка обърна шампиона от Пуна и ще спори с осмия поставен в Монако! Мирела Николова
Теми:  
atp | монте карло | Обзори | Стан Вавринка | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook