Възходът продължава: Вавринка пребори една от младите местни звезди на старта в Синсинати

от в 20:19 на 15.08.2023
Мирела Николова

В края на миналия месец Стан Вавринка достигна до финалния сблъсък в Умаг и успя да пренесе отличната си форма и на Мастърса в Синсинати, където през днешния ден откри участието си с трисетова победа. На старта швейцарецът, който се включи посредством "уайлд кард", надделя над друг тенисист, получил специална покана от организаторите, а именно местния представител Брандън Накашима. Бившият №3 се нуждаеше от 2 часа и половина игра, за да сломи съпротивата на американеца и да оформи крайното 6:3 6:7(5) 6:3, с което си гарантира място във втория кръг и двубой срещу друг американец в лицето на Франсис Тиафо.

В началото на сблъсъка сервиращите печелеха своите геймове без затруднения, но с напредването на мача все по-често виждахме опитният швейцарец да поема инициативата и да наказва твърде плитките удари на противника. Благодарение на значително по-солидната си игра от дъното на корта Стан съумя да осъществи късен пробив за 5:3, който затвърди на нула, за да вземе преднина в отделните сетове.

Втората част се разви далеч по-равностойно, тъй като Накашима увеличи дълбочината в ударите си и не позволяваше на 51-вия в света да диктува разиграванията. Това изведе американеца до цели 4 брейкбола още в първото подаване на Вавринка, но бившият №3 показа характер и с помощта на началния си удар успя да се спаси от инкасирането на ранен пробив. Именно сервисът бе сред основните оръжия на двамата в хода на сета и поради тази причина не се стигна до нито един брейк, с което бе предизвикано изиграването на тайбрек. Там Накашима пое контрол върху случващото се още от самото начало и без особени затруднения доведе сета до успешен за себе си завършек.

На старта на решителната трета част обаче сервисът предаде представителя на домакините и той инкасира пробив на нула още преди първата почивка. Впоследствие той допускаше множество непредизвикани неточности и за Стан бе достатъчно единствено да държи топката в игра, дочаквайки пропуск от отсрещната страна. Така швейцарецът безпроблемно опази преднината си и скоропостижно сложи точка на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Вавринка пребори една от младите местни звезди на старта в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | брандън накашима | Обзори | синсинати | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook