WTA: Бяхме ясни относно случая с Пен Шуай, отношенията ни с Китай са на кръстопът

от в 14:08 на 21.11.2021
Мирела Николова

През изминалите няколко дни една от най-често обсъжданите теми в света на тениса е придобилият мащабни размери скандал с изчезването на китайската тенисистка Пен Шуай, която в началото на този месец обвини китайския вицепремиер в сексуално насилие, а от този момент насетне няма и следа от нея. Президентът на WTA - Стийв Саймън, на няколко пъти публикува изявления, в които изразява безпокойствието си за бившата номер едно, като в последното си от тях той заплаши отново Китай, че Женската тенис асоциация ще прекъсне изцяло взаимоотношенията си със страната, ако продължават да не се взимат очакваните мерки по случая с изчезването на тенисистката. През последните няколко дни бяха публикувани снимки и видеа с китайката, но Саймън все още не е сигурен дали това не е просто поредният опит за изопачаване на истината:

"Доволен съм да видя видеата, публикувани от китайската правителствена медия, които показват Пен Шуай в ресторант в Пекин. Въпреки че е позитивен сигнал, че я виждаме, продължава да бъде неясно дали тя е свободна да взима решения и да предприема действия по своя собствена воля, без да бъде зависима от чуждо влияние. 

Това видео само по себе си не е достатъчно. Както казах и в самото начало, загрижен съм за здравето и безопасността на Пен Шуай, както и че обвиненията в сексуално насилие биват цензурирани и прикривани. Мисля, че бях достатъчно ясен какво трябва да се случи по този случай, но дотогава нашите отношения с Китай са на кръстопът", написа президентът на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA: Бяхме ясни относно случая с Пен Шуай, отношенията ни с Китай са на кръстопът Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook