За пръв път Sofia Open ще има български турнирен директор: Орлин Станойчев поема длъжността

от в 22:06 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Орлин Станойчев ще бъде турнирен директор на осмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София. Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София" и зала „София". Така за пръв път в историята тази длъжност ще бъда заемана от българин. Както добре знаете, то Станойчев е първият наш сънародник достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, като в кариерата си има четири титли от сериите "Чаланджър" и има победа в основната схема на Ролан Гарос. Бившият номер 96 също така е бил капитан на отбора за Купа "Дейвис", както и спортен директор на Българската федерация по тенис.

"Приех с голямо удоволствие да бъда турнирен директор на Sofia 2023. Tенисът е моят живот, цял живот играя тенис. Този спорт винаги ми е бил нещо, което много съм обичал и продължавам да обичам. Появи се тази голяма възможност да сме домакини на такъв голям турнир в България и аз искам да помогна с моя опит, който толкова години съм трупал, за да може този реномирано състезание да се осъществи у нас" - сподели някогашната ни първа ракета.

Тазгодишният награден фонд на турнира ще бъде 534 хиляди евро, от които шампионът ще прибави малко над 85 хиляди евро в банковата си сметка, докато финалистът ще се задоволи с почти 50 хиляди евро. Преди три дни пък стана ясно кои състезатели ще участват на надпреварат в нашата столица и определено можем да бъдем доволни от предварителния списък, защото в него фигурират имената на звезди от ранга на Тейлър Фриц, Бен Шелтън, Франсис Тиафо, Лоренцо Музети и Себастиан Корда.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пръв път Sofia Open ще има български турнирен директор: Орлин Станойчев поема длъжността Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | бгтенис | любопитно | орлин станойчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook