За пръв път от 2 десетилетия насам на ATP финали: Яник Синер се записа в рекордите

от в 21:11 на 16.11.2021
Калоян Соколов

Яник Синер все пак ще сбъдне мечтата си да участва на ATP финалите, макар че едва ли е особено щастлив от начина, по който се стекоха обстоятелствата. Дебютът на младока стана възможен, защото неговият сънародник Матео Беретини получи травма в откриващия си двубой от турнира и днес сподели в социалните медии как тялото му просто не е готово за предстоящите предизвикателства. 

Така Синер ще може да премери сили тази вечер в двубой срещу Хуберт Хуркач и да вкуси от атмосферата на корта в Торино, където ще бъде бурно подкрепян от местните фенове. Световният номер 11 също така ще се превърне в най-младия участник на надпреварата от 2000-а година насам, когато 19-годишният Лейтън Хюит се класира за престижното състезание. 

Тогава австралиецът е с около година по-възрастен от Синер, а бившият номер едно печели финалния Мастърс само 12 месеца по-късно. Прогресът на италианеца не е по-малко впечатляващ, защото само преди два сезона го наблюдавахме на младежките финали, които той спечели на едва 18-годишна възраст и няма никаква реална причина, която да ни прави песимисти спрямо шансовете му да повтори стъпките на някогашния двукратен шампион от Големия шлем.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пръв път от 2 десетилетия насам на ATP финали: Яник Синер се записа в рекордите Калоян Соколов
Теми:  
atp | лейтън хюит | любопитно | рекорди | финали торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook