За първи път в кариерата си: Стефанос Циципас ще играе финал на трева!

от в 18:19 на 24.06.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас е неизменна част от световния топ 10 през последните четири сезона и е печелил някои от най-големите турнира в тениса, но резултатите му на трева не са никак впечатляващи. Гъркът достигна до осминафиналите на Уимбълдън още в тийнейджърска възраст, но оттогава няма нито една записана победа на най-стария тенис турнир в света. Световният номер шест винаги е предпочитал по-бавните настилки, защото там посреща далеч по-ефективно и може спокойно да разгърне широкия си замах при контакта с топката.

Все пак настоящата седмица донесе на Циципас неговото дебютно достигане до финал на тревна надпревара, което се случи в испанския град Майорка. Там бившият финалист на Ролан Гарос се справи със съпротивата на французина Бенжамен Бонзи за втори пореден път в рамките на последните няколко дни, надигравайки го с категоричното 6:4 6:4 и в сблъсъка за трофея ще очаква един измежду Антоан Белие и Роберто Баутиста Агут.

Срещата започна трудно за поставения под номер две, тъй като неговият съперник играеше далеч по-офанзивно и се възползваше от твърде плитките бекхенди на фаворита. Циципас бързо усети, че трябва да промени тактическата си настройка и все по-често си проправяше път към мрежата. Бонзи пък пропиля цели три възможности за пробив, след което на свой ред се пропука и откриващата част отиде в актива на гърка.

Шампионът от Монте Карло надгради над представянето си и реализира брейк в самото начало на втория сет, а оттам насетне за непоставения играч нямаше никакви шансове за завръщане в мача и Циципас се поздрави с най-големия си успех от старта на тревния сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път в кариерата си: Стефанос Циципас ще играе финал на трева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | майорка | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook