За точно 59 минути: Томова "върза геврек" и разгроми бивша 1/2-финалистка от Уимбълдън!

от в 05:32 на 10.01.2024
Мартин Петков

Виктория Томова продължава все така да блести в хода на настоящата седмица, след като в ролята на "щастлива губеща" намери място в основната схема на WTA 250 турнира в Хобарт, където се класира за четвъртфиналната фаза. Родната ни първа ракета при дамите в хода на вчерашния ден се наложи над реномираната тенисистка Мартина Тревизан, докато днес изведе тениса си на съвсем друго ниво и нанесе пълен разгром на бившата полуфиналистка от Уимбълдън и девета поставена в надпреварата - Татяна Мария, отпускайки ѝ едва един гейм по пътя към триумфа си с победата, дошла за точно 59 минути на корта - 6:0 6:1.

По този начин Вики продължава с пълна сила мечтания си поход в австралийския град, като подпечата мястото си във финалната осмица на състезанието, като следващото препятствие на пътя ѝ се явява да бъде една измежду втората поставена Ема Наваро и квалификантката Магдалена Фрех, именно която надви българката в плейофния етап на пресявките.

Двубоят стартира изключително силно за Томова, която на бърза ръка придоби инициативата на корта и зададе темпото си, като повишавайки интензитета, си гарантира реализирането на пробив още в дебютния за мача гейм. Впоследствие световната номер 77 демонстрира здрави нерви на собствено подаване и спаси две точки за рибрейк пред германката, като оттам насетне изцяло наложи доминацията си по отношение на размените от основната линия, където със завидно самочувствие дирижираше събитията, за да отведе събитията в срещата до мечтан развой и "връзването на геврек" на бившата полуфиналистка от Уимбълдън.

С настъпването на втората част силните минути за родната ни представителка на корта продължиха и тя все така умело продуцираше атаките си, при които отвеждаше изграждането на офанзивните си акции до пласирането на печеливш удар и без време за губене, се откъсна напред с пробив аванс. Тогава Мария най-после наглед стабилизира сервиса си и съумя да спре поредицата за "щастливата губеща", като записа първи гейм на сметката си в сблъсъка и намали до 1:2, ала от този момент нататък Томова отново придоби пълното господство в съревнованието и настъпи смело педала на газта, за да доведе събитията до желания от всички ни завършек, официализирайки успеха си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За точно 59 минути: Томова "върза геврек" и разгроми бивша 1/2-финалистка от Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | татяна мария | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook