За втора поредна седмица: Еванс надделя над шампиона от ИУ и е на 1/4-финал в Монреал

от в 03:01 на 12.08.2022
Мартин Петков

Тейлър Фриц стартира силно годината си с титла в Индиън Уелс, но изпитва сериозни затруднения в двубоите си от Уимбълдън насам, след като контузия го принуди да се откаже по време на осминафинала си срещу Даниел Еванс във Вашингтон. Американецът мигновено се възстанови от травмата и побърза да се включи на Канадския Мастърс, където вече надви Анди Мъри и Франсис Тиафо, за да достигне осминафиналите и отново да се изправи срещу опитния британец. Резултатът отпреди седмица в американската столица се повтори с разликата, че Еванс не се нуждаеше от странични фактори и си извоюва успеха за 2 часа и 44 минути на корта след 7:6(5) 1:6 7:5, като се класира за четвъртфиналите и очаква победителя измежду Шлем шампиона Марин Чилич и Томи Пол, който елиминира Карлос Алкарас.

Американецът стартира силно двубоя и в гейм продължил над 10 минути отмъкна подаването на съперника, за да излезе напред в резултата с убедителен аванс. Световният номер 13 достигна до възможност да сервира за спечелване на частта, но се пречупи и загуби началния си удар на нула, за да станем свидетели на тайбрек. В него Фриц рано взе инициативата, ала Еванс мигом се превърна в ,,стена" на основната линия и осъществи своебразен обрат, поздравявайки се с успех в откриващия сет.

Втората част извади на показ пълния блясък в играта на шампиона от Индиън Уелс, който се представяше на върха на възможностите си и на бърза ръка се откъсна напред с 4:0. В този случай американецът не срещна никакви трудности при затварянето на сета и съумя да го стори още на сервис на съперника, за да изпрати сблъсъка в решителната му фаза.

В третата и последна част брейкболите се превърнаха в често срещано явление на старта, като всеки от двамата състезатели разполагаше с такива, ала в крайна сметка британецът се оказа по-съобразителен и оползтвори шанса си да поведе с 4:2. Световният номер 39 бе безкомпромисен и достигна до възможност да подава за победата, но именно тогава нервите му не издържаха и пропусна мачбол, преди да допусне изравняване на резултата. Еванс моментално се реабилитира и реализира нов пробив, като от втория си опит за затваряне на мача бе безупречен и триуфмира в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За втора поредна седмица: Еванс надделя над шампиона от ИУ и е на 1/4-финал в Монреал Мартин Петков
Теми:  
atp | даниел еванс | мастърс 1000 | монреал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook