Защитата на трофея от Уимбълдън е в опасност: Рибакина се отказа от турнира в Ийстбърн

от в 19:20 на 26.06.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина постигна най-големия си успех в досегашната си кариера на Уимбълдън през миналата година, когато триумфира с първи трофей от Големия шлем, но през последните седмици новините около казахстанската тенисистка не са никак обнадеждаващи за представянето ѝ в Лондон тази година. Днес тя допълнително притесни своите фенове, след като се оттегли от участие на последния подготвителен турнир в Ийстбърн.

През вчерашния ден световната №3 призна, че вирусът, който я принуди да се оттегли от Ролан Гарос през юни, все още дава отражение върху физическото ѝ състояние и тя продължава да изпитва дискомфорт, който стои в основата на днешното ѝ решение. 

"За съжаление, обстоятелствата ме принуждават да се оттегля от състезанието в Ийстбърн. Все още се възстановявам от тежкия вирус, с който се заразих в Париж. Освен това се появи и още един малък проблем в Берлин... Затова заедно с моя екип решихме, че е по-добре да използвам настоящата седмица за възстановяване и подготовка за Уимбълдън. Надявам се да се върна в Ийстбърн догодина", каза световната №3.

Така Рибакина ще пристигне на Уимбълдън със само два изиграни мача на тревна настилка през този сезон. Миналата седмица представителката на Казахстан взе участие в турнира в Берлин, където на старта постигна убедителен успех над световната №139 Полина Кудерметова, но още в следващия кръг отстъпи на бъдещата финалистка Дона Векич.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитата на трофея от Уимбълдън е в опасност: Рибакина се отказа от турнира в Ийстбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | ийстбърн | уимбълдън | уимбълдън 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook