Защитаващият шампион Синер се завърна с победа в София!

от в 19:45 на 30.09.2021
Диана Андреева

Защитаващия шампион на Sofia Open Яник Синер се завърна в Арена Армеец с успех! Италианският състезател, който вдигна своя дебютен ATP трофей именно в столицата ни през миналия сезон, надигра Игор Герасимо с 6:2 7:6(3) и намери място в следващия етап от турнира. Топ поставеният Синер не допусна изненада на старта в София и така си осигури сблъсък с победителя от Нур-Султан през миналата седмица Джеймс Дъкуърт. 

Разликата в нивото на двамата играчи си пролича още от откриващите минути на двубоя. Макар и в началото на мача Синер да бе далеч от най-добрата си игра, той все пак успяваше да задържа топката в очертанията на полето, изчаквайки своя противник да допуска грешки. Герасимов обаче не съумяваше да се справи с обвзелото го напрежение и бързо изостана в резултата - 0:3. Пробив авансът сякаш вдъхна нужната увереност на миналогодишния шампион, който сериозно учеливи интензитета на тениса си и в крайна сметка без никакви колебания затвори първия сет. 

Във втората част грешките от страна на Синер започнаха да се увеличават, докато Герасимов все по-често успяваше да затрудни своя противник с мощния си форхенд. Проблемите на Яник от сервис продължиха, като италианецът вече не намираше начин да се измъкне в собствените си подавания и бе въпрос на време да допусне пробив. 

Макар и да изглеждаше сякаш изцяло е загубил концентрация и желание да се бори, Синер намери сили да направи мигновен рибрейк. Герасимов се поддаде на обвзелото го разочарование и дори бе на път да потроши ракетата си. Това доведе до куп непредизвикани грешки от страна на беларусина, който независимо че спаси два мачбола, все пак отстъпи с в решаващия тайбрек и с това предаде двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият шампион Синер се завърна с победа в София! Диана Андреева
Теми:  
sofia open | егор герасимов | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook