Жребият в Дубай: Сабаленка оглавява схемата, възможен мач между Бадоса и Халеп

от в 11:54 на 12.02.2022
Диана Андреева

Настъпи моментът елитът на дамския тенис да се завърне обратно на корта. След продължителна почивка най-добрите състезателки в WTA Тура се отправиха към Дубай, която е и първата дестинация от календара за 2022-ра, където ще се проведе турнир от категорията WTA 500. В действие предстои да видим Арина Сабаленка, оглавяваща схемата, както и още Барбора Крейчикова, Паула Бадоса и Гарбинье Мугурса.

За първата в схемата Сабаленка турнирът ще стартира с мач срещу квалификантка, последван от сблъсък с Петра Квитова или Камила Джорджи. За Арина жребият не е никак лесен и при четвъртфиналите, защото в тази фаза вероятно я очаква някоя измежду шампионките от Големия шлем Ига Швьонтек и София Кенин.

В горната половина не схамата попадна още Паула Бадоса. Откритието на 2021-а ще започне кампанията си с двубой срещу квалификантка. Впоследствие испанката вероятно ще срещне Симона Халеп, а при успех на четвъртфиналите я очаква някоя измежду Джесика Пегула, Кори Гоф и Онс Жабер. Ако се справи и с третото препятствие по пътя си, Бадоса ще има възможност да продължи сред последните четири и евентуално да премери сили със световната номер две Сабаленка.

Долната половина на схемата е оглавявана от Барбора Крейчикова. Чехкинята в първи кръг очаква участващата с "уайлд кард" Каролин Гарсия, а следващата й опонентка вероятно ще бъде Ирина Камелия Бегу. Любопитен четвъртфинал се очертава в тази част, тъй като срещу Крейчикова ще излезе една измежду Елина Свитолина и Мария Сакари.

В последната четвърт, мач между Виктория Азаренка и Гарбинье Мугурса се очертава още във втори кръг. Победителката пък ще срещне финалистката от WTA Finals 2021 Анет Контавейт, при условие, че поставената под номер седем не се препъне по пътя към трети кръг. Пълният жребий за предстоящия турнир можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Дубай: Сабаленка оглавява схемата, възможен мач между Бадоса и Халеп Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Гарбинье Мугуруса | дубай | жребий | тенис турнир в дубай | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook