Жребият в Синсинати: Труден път за Джокович; Алкарас може да срещне екзекутора си от Торонто

от в 08:01 на 12.08.2023
Мирела Николова

Началото на Мастърс надпреварата в Синсинати наближава, а тази нощ бе изтеглен и жребият за тазгодишното издание на турнира, който обещава да бъде изключително вълнуващ още от първия си ден. В състезанието ще вземат участие всички настоящи големи имена в тениса, като на корта в Охайо предстои да се завърне и Новак Джокович, за когото това ще бъде първа поява в турнира от 2020-а насам, когато завоюва трофея.

Водач в схемата е световният №1 Карлос Алкарас, който ще стартира директно от втория етап с двубой срещу местния представител Джон Иснър или квалификант. Впоследствие за испанеца може да предстои среща с друг американец в лицето на 14-ия поставен Томи Пол, а сред вероятните съперници за него в четвъртфиналите са Каспър Рууд, Франсис Тиафо и Стан Вавринка.

Втората четвъртина пък се оглавява от Стефанос Циципас, чието първо препятствие ще бъде някой измежду младата надежда на домакините Бен Шелтън и сензацията от Уимбълдън Кристофър Юбенкс. При евентуален успех гъркът ще го очаква сблъсък срещу един измежду Борна Чорич, Хуберт Хуркач и Себастиан Корда, а като най-възможни опоненти за него в битката за място на полуфиналите изглеждат Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Анди Мъри.

Даниил Медведев е лидер в третата четвъртина, където попадна и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Сблъсък между двамата е възможен в осминафиналите, в случай че руснакът преодолее съпротивата на Даниел Еванс или Лоренцо Музети, а българинът надделее над Александър Зверев и впоследствие надвие победителя от срещата между Грегоар Барер и Йохишито Нишиока. Холгер Руне, Матео Беретини и Феликс Оже-Алиасим също се намират в тази част от схемата и биха могли да се изправят срещу Димитров или Медведев в четвъртфиналите.

Двукратният шампион Новак Джокович пък ще се завърне след близо едномесечна пауза с мач срещу Томас Мартин Етчевери или Алехандро Давидович Фокина, който през тази седмица показва първокласна игра и след серия от престижни победи ще спори за място на финала в Торонто. Ако успее да се справи с предизвикателството на старта, то в трети кръг за сърбина може да предстои сблъсък срещу Камерън Нори, Гаел Монфис или Алекс де Минор, последните двама от които също се намират в отлична форма. Като най-вероятни съперници за Ноле в четвъртфиналната фаза пък изглеждат Яник Синер и Тейлър Фриц.

Пълната схема за надпреварата можете да разгледате тук:

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Синсинати: Труден път за Джокович; Алкарас може да срещне екзекутора си от Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook