Жребият във Вашингтон: Григор Димитров открива срещу Шварцман или бивш финалист в турнира

от в 20:21 на 28.07.2023
Мирела Николова

След отличните изяви на Григор Димитров в хода на тревния сезон е време да насочим вниманието си към надпреварите на твърди кортове в Северна Америка. Нашето момче ще постави началото на своето т.нар. "американско турне" с участие на АТР 500 турнира във Вашингтон, който е една от традиционните спирки на българина през годините. 

В тазгодишното издание на състезанието родният ни представител е поставен под номер 5 в схемата, поради което ще стартира директно от втори кръг, като там ще го очаква двубой срещу победителя от мача между финалиста от 2021-ва Макензи Макдоналд и бившия №8 Диего Шварцман. Добрата новина за нашия сънародник е, че всеки от двамата му потенциални съперници не се намира в най-добрата си форма напоследък, тъй като през миналата седмица американецът допусна поражение от 190-ия в света Алекс Майкълсен, докато аржентинецът има едва 7 постигнати победи през годината от общо 26 изиграни мача. 

Ако успее да преодолее съпротивата в откриващата си среща, то в осминафиналната фаза най-добрият ни тенисист би могъл да се изправи срещу световния №31 и десети поставен в схемата Йошихито Нишиока, срещу когото е спечелил всеки от двата им досегашни сблъсъка. 

В четвъртфиналите сред възможните опции за опонент на Григор са поставеният под номер 3 Феликс Оже-Алиасим и Уго Юмбер, който наскоро бе полуфиналист на турнира в Нюпорт. В същата половина от схемата попаднаха Франсис Тиафо, Себастиан Корда и Бен Шелтън, които хасковлията има вероятност да срещне чак в сблъсък за място на финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият във Вашингтон: Григор Димитров открива срещу Шварцман или бивш финалист в турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook