Зрелище в пустинята: Джокович се присъединява към Надал на турнир през февруари

от в 12:39 на 13.01.2023
Мирела Николова

В настоящия момент всички прожектори са насочени към предстоящото Открито първенство на Австралия, започващо в ранните часове на 16 януари (понеделник). Без съмнение всички почитатели на тениса се надяват да видим един срещу друг Новак Джокович и Рафаел Надал колкото се може по-скоро, но изтегленият през вчерашния ден жребий пласира двамата титани на съвременния мъжки тенис в различни половини от схемата, което означава, че е възможен сблъсък помежду им единствено на финала.

По-рано днес обаче стана ясно, че сърбинът е добавил към програмата си АТР 500 турнира в Дубай, който ще се проведе между 27 февруари и 4 март, в който ще се включи и Матадора. Това ще бъде второ поредно участие за балканеца на надпреварата в Обединените арабски емирства, след като през 2022-ра това бе първата му поява на корта след сагата с депортирането му от Австралия. Тогава 21-кратният шампион от Големия шлем стартира с две победи съответно над Лоренцо Музети и Карен Хачанов, но в четвъртфиналната фаза допусна второ поражение в кариерата си срещу Иржи Весели.

Припомняме, че преди няколко дни организаторите на надпреварата в Дубай обявиха, че Рафа ще се завърне на Dubai Duty Free Tennis след 15 години. От 2008-а насам рекордьорът по титли от Големия шлем предпочиташе да участва в турнира в Акапулко, който се провежда в същата седмица като този в Дубай и на който е триумфирал четири пъти, включително и през миналия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелище в пустинята: Джокович се присъединява към Надал на турнир през февруари Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook