Зрелище в пустинята: Жребият събра Надал и Медведев; Джокович също е в схемата

от в 01:08 на 09.03.2022
Калоян Соколов

Мастърсът в Индиън Уелс по традиция събира всички най-добри играчи в света и отново ще имаме чувството, че ставаме свидетели на надпревара от Големия Шлем. Битките между топ играчите ще стартират още този четвъртък, като жребият за турнира вече беше изтеглен, а нека с вас да отправим един поглед към очакващите ни сблъсъци в пустинята.

Водач на схемата е новият лидер в ранглистата Даниил Медведев, който ще стартира участието си директно от втори кръг, където вероятно ще премери сили с талантливия Алексей Попирин. Оттам насетне пътят на руснака се превръща в истински ад, защото първо ще трябва да премине през Гаел Монфис, от когото допусна загуба при последната им среща, а впоследствие би го очаквала още по-тежка задача, имайки предвид наличието на тийнейджъра Карлос Алкарас в неговата осмина.

На четвъртфиналите пък бихме могли да станем свидетели на една модерна тенис класика, тъй като Стефанос Циципас е сред потенциалните опоненти на Медведев на този етап от състезанието. Преди това обаче гъркът ще има нелеката задача да надиграе защитаващия шампион Камерън Нори, а любопитна подробност е как още в трети кръг бихме могли да станем свидетели на повторение от финала през 2021-а година, когато британецът надви Николоз Басилашвили.

В горната половина място намери и Рафаел Надал, чието представяне през сезона несъмнено го превръща в топ фаворит за титлата. Рафа досега не е изпитвал вкуса на поражението от началото на 2022-ра, но ще бъде сериозно тестван в Калифорния. 21-кратният шампион от Шлема ще трябва да бъде на висота още от откриващия си двубой, където го очаква сериозно предизвикателство в лицето на местния любимец Себастиан Корда.

Впоследствие за испанеца няма да става по-лесно, вглеждайки се в огромния брой от талантливи младоци в неговата секция. На осминафиналите бихме могли да видим повторение на епичния мач от Мелбърн между Надал и Шаповалов, докато след това вероятен съперник на манакореца се очертава да бъде Яник Синер, ако южнотиролецът не допусне изненада от Каспър Рууд или Ник Кирьос, които биха могли на ранен етап да решат враждата помежду си с пряк сблъсък на корта.

Долната част на схемата е не по-малка интересна и там веднага можем да открием името на Новак Джокович. Сърбинът все още не може да бъде сигурен за участието си в надпреварата и  досега не е предоставил нужните документи на организаторите. Ако допуснем все пак, че Ноле се включи в съревнованието, то той ще започне опита си за завоюването на шести трофей със среща с победителя от сблъсъка между Джордан Томпсън и Давид Гофен.

Непредвидимият Александър Бублик е друг от потенциалните съперници на настоящия номер две, а Джон Иснър е в готовност отново да се опита да надиграе балканеца в Индиън Уелс, както вече го е правил в миналото. В четвъртината на Джокович попадна и Андрей Рубльов, чиято отлична форма го изведе до две поредни титли при последните негови изяви на корта.

Не може да пропуснем и наличието на Александър Зверев, като ни предстои да видим как ще му се отрази психологически дисквалификацията в Акапулко и вероятно ще намерим този отговор в самото начало на състезанието, което Саша ще открие с двубой срещу Томи Пол или нашия Григор Димитров. Евентуална победа до голяма степен ще отвори сериозна възможност на световния номер три да достигне до финалната четворка, в която би могъл да търси трета победа в последните си четири сблъсъка с Джокович.

Ето я и пълната схема в Индиън Уелс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелище в пустинята: Жребият събра Надал и Медведев; Джокович също е в схемата Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | жребий | индиън уелс | камерън нори | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook