Зверев не срещна особени затруднения срещу Краинович и стартира успешно във Виена

от в 20:37 на 26.10.2021
Мирела Николова

Александър Зверев откри кампанията си на АТР 500 турнира във Виена успешно, след като на старта преодоля съпротивата на Филип Краинович, за да се поздрави с победа в последователни сетове. Германецът стартира ударно, спечелвайки убедително дебютната част, но във втората изоставаше с пробив, като дори бе застрашен от инкасиране на втори такъв, преди да включи на съвсем друга предавка и да запише последните 5 гейма на своята сметка, за да постигне крайния успех - 6:2 7:5. Така световният №4 продължава към следващия етап в надпреварата, където го очаква сблъсък с Алекс Де Минор.

В откриващия сет Саша демонстрираше тенис от най-висока класа и беше невероятно стабилен от всяка точка на корта. Сърбинът не успяваше да остане конкурентен на перфектно играещия си съперник и инкасира два пробива, които му костваха главоломно изоставане от 1:5. В последния възможен момент той получи шанс да се завърне в частта, след като ръката на германеца трепна, ала серия от изумителни начални удари от страна на втория поставен попариха надеждите на Краинович и така първият сет отлетя в актива на Зверев.

Във втората част ролите на корта се промениха, тъй като нивото на олимпийския шампион спадна и той се оказа догонващ в резултата с 1:4. Сервисът му продължи да боксува, което доведе до нови 2 брейкбола за сърбина, ала този път Саша побърза да се активизира и не допусна изоставането му да се увеличи. Краинович се бе доближил само на гейм от изиграването на трети сет, когато представителят на Германия отново показа, че неслучайно е сред елита на тениса толкова дълго време, и обърна резултата в своя полза от 2:5 до 7:5, гарантирайки си място във втория кръг.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев не срещна особени затруднения срещу Краинович и стартира успешно във Виена Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | виена | Обзори | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook