Звездна тренировка: Джокович и Вавринка със съвместно занимание в Монте Карло

от в 14:34 на 08.04.2022
Мирела Николова

Новак Джокович и Стан Вавринка имат зад гърба си 25 изиграни двубоя на най-високо ниво, но въпреки това винаги са били изключително приятелски настроени един към друг. Двамата за последно се срещнаха в официален мач по време на осминафиналите на US Open през 2019-а, когато сърбинът се отказа от срещата в третия сет. Стан има в сметката си още 5 победи над 20-кратния шампион от Шлема, две от които са на финалите на Ролан Гарос 2015 и US Open 2016. 

Сега обаче ситуацията е коренно различна, тъй като през миналата година швейцарецът трябваше да претърпи две операции на ходилото и изигра едва 6 двубоя. Той се завърна в Тура в края на март с участие на Чаланджъра в Марбея, където обаче допусна поражение още в откриващия сблъсък от световния №131 Елиас Имер. Следващият турнир, на който ще можем да видим бившия №3 в игра, е Мастърсът в Монте Карло, който ще се състои между 9 и 17 април. 

Подготовката за надпреварата в Княжеството тече с пълна сила и през вчерашния ден Вавринка проведе съвместна тренировка с Джокович, с когото винаги са демонстрирали отлични взаимоотношения. За световния №1 това ще бъде едва втора изява на АТР турнир през 2022-ра, след като отказът му да се ваксинира, го лиши от възможност за участие на всички големи надпревари от началото на сезона. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездна тренировка: Джокович и Вавринка със съвместно занимание в Монте Карло Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook