Звездно партньорство: Муратоглу заменя временно Симона Халеп с Холгер Руне

от в 19:31 на 12.10.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне несъмнено е един от най-ярките таланти в световния тенис и съвсем скоро българската публика получи възможност да се увери в това с очите си, тъй като датчанинът достигна до финала на тазгодишния Sofia Open. Това обаче далеч не е най-впечатляващото постижение на тийнейджъра през настоящия сезон, защото Руне се отчете със спечелването на своята дебютна ATP титла, а също така намери място в четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос, отстранявайки Стефанос Циципас по пътя си към този етап от състезанието.

Всички тези успехи изведоха скандинавеца до рекордното за него 27-мо място в ранглистата, което го поставя в отлична позиция да изпълния своята цел за годината, която беше да влезе в топ 25 на подреждането. Изглежда пък, че младокът ще може да разчита на сериозна подкрепа в оставащите за него надпревари през 2022-ра, имайки предвид новината, че Патрик Муратоглу ще пътува с него в идните седмици и също така се очаква да проведе предсезонна подготовка с тенисиста.

Френският специалист е тясно свързан с прогреса на датчанина, който тренира в академията му от 13-годишна възраст насам, но за пръв път Муратоглу ще се посвети изцяло на Руне. Този ход на треньора е продиктуван от обсоятелството, че Симона Халеп претърпя операция на носа и няма да може да играе през идните седмици, а самата румънка е насърчила наставника си да потърси ново предизвикателство през този период.

Самият 19-годишен играч призна, че не е имал никакви колебания в решението си да работи с един от най-реномираните експерти в спорта и изрази надежда да направи следващата крачка напред в развитието си с помощта на Муратоглу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездно партньорство: Муратоглу заменя временно Симона Халеп с Холгер Руне Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | патрик муратоглу | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook