Звездно завръщане: Кей Нишикори завоюва титлата на първия си турнир от 20 месеца насам

от в 01:33 на 19.06.2023
Мартин Петков

Кей Нишикори в хода на отминалата седмица поднови участието си в турнирите след 20 месеца извън кортовете, като се завърна по повече от впечатляващ начин, завоювайки трофея на Чаланджър надпреварата в пуерториканския град Палмас дел Мар. Японецът, който е бивш финалист от Големия шлем, с представянето си в хода на седмицата напомни за силните дни назад в кариерата си, като през днешния ден ознаменува страхотните си изяви, след като в спор за отличието надви сензацията в състезанието - 19-годишния квалификант Майкъл Женг, когото самураят сломи с 6:2 7:5. С триумфа си някогашният номер четири си гарантира солиден точков актив и макар досега да беше без ранкинг, то от днес вече е обратно сред топ 500.

Началото на двубоя се оказа изключително силно за Нишикори, който показваше отличното си придвижване по корта и впечатли със серия от безупречни комбинации в атакуващ план, чрез които матираше тийнейджъра в откриващите минути на сблъсъка, благодарение на което се поздрави с аванс от два пробива и много скоро вече имаше аванс в отделните сетове.

С настъпването на втората част силните минути за азиатеца продължиха и той постепенно напълно установи контрол върху разиграванията, като не даваше нищо даром на по-младия си съперник, когото проби още в самото начало. Предусетил прииждащата загуба, Женг запази нужното спокойствие и загатна за потенциала си, след като заличи пасива си, но скоропостижно бившият финалист в Големия шлем отновно отмъкна началния му удар, за да си осигури възможност да сервира за спечелването на отличието.

19-годишният тенисист в тези минути обаче доказа, че вече е готов да бъде сериозна заплаха в Чаланджър Тура и отложи празненствата на именития си противник, печелейки три поредни гейма, за да възстанови паритета при 5:5. Геройските изяви на американеца обаче намериха своя край, като Нишикори светкавично реализира рибрейк и броени минути по-късно на собствено подаване узакони спечелването на първия си трофей от януари 2019-та.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звездно завръщане: Кей Нишикори завоюва титлата на първия си турнир от 20 месеца насам Мартин Петков
Теми:  
atp | кей нишикори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook