Организаторите на турнира в Мадрид ще проведат надпреварата онлайн

от в 11:44 на 07.04.2020
Диана Андреева


След като тенис сезонът бе отменен до 13 юли, организаторите на надпреварата в Мадрид решиха да предприемат една иновативна идея - турнирът ще се проведе онлайн. Състезанието ще се нарича Mutua Madrid Open Virtual Pro, а списъкът с участниците ще бъде обявен в по-късен етап.

Надпреварата щеше да се проведе от 3 до 10 май, но вместо това тя ще продължи 4 дни - от 27 до 30 април. Играчите ще бъдат професионални тенисисти - 16 състезатели от ATP и 16 от WTA, но вместо с ракети, те ще удрят топката с контролери.

„Откакто съобщихме, че Mutua Madrid Open няма да се проведе, ние работихме върху идеи, чрез които да дадем тенис на феновете."



"Ще организираме турнир за професионални тенисисти, който е възможно най-близък до оригиналната надпревара, като играчите няма да излизат от дома си."

"Целта не е просто забавление, ние искаме да направим всичко по силите си в този период, който е толкова труден за всички,“ заяви турнирният директор Фелисиано Лопез.

https://www.instagram.com/p/B-pmdHRHn2O/?igshid=8506v8rpnq

Надпреварата ще има и награден фонд за победителите - по 150 000 евро. С тях играчите ще имат възможност да подпомогнат тенисисти, които са изправени пред финансови проблеми, поради липсата на турнири.

Освен това организаторите са предвидили и 50 000 евро, които ще бъдат дарени на нуждаещите се покрай пандемията от COVID-19.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Организаторите на турнира в Мадрид ще проведат надпреварата онлайн Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook