И Багдатис защити Григор, призна че играчите се страхуват от АТР

от в 19:58 на 05.05.2016
Георги Христов

Дискусията след избухването на Григор Димитров на корта в Истанбул, където счупи няколко ракети, продължава с пълна сила. По темата взе отношение и Маркос Багдатис, който има богат опит в това отношение.

И ако Гришо строши три ракети, то Багдатис успя да стори същото с четири в рамките на 25 секунди на Откритото първенство на Австралия преди четири години. За него при сегашните правила тенисистите "се превръщат в машини".

"Забавно беше. Григор по принцип е спокоен. Не виждам нищо нередно. Човешко е. На хората им харесва, независимо че освиркват. Момчето не е направило нищо лошо... понякога трябва да си изкараш яда," заяви Багдатис.

Той разказа и за своето преживяване. "Хич не ми пукаше! Хората се смееха тогава. За да покажа, че не съм засрамен от проявата си, го показах и на дъщеря си. Тя бе твърде малка, за да разбере, едва на четири години. Но и тя хвърли нейната ракета!"

Кипърският тенисист смята, че суровите наказания от АТР са причината да се виждат рядко подобни неща. "Защо това не е често явление? Страхуваме се от АТР. Превръщаме се в машини. Не можем да употребяваме нецензурни думи, не можем да казваме нищо. Във футбола обаче не е така. АТР трябва да направи нещо по въпроса."

Багдатис разкри и предложение на Томи Робредо, който смятал, че би било добре на стола за почивка да може да се сложи малък навес и играчите да разпускат ефективно, а не да са изправени непрекъснато пред камери.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
И Багдатис защити Григор, призна че играчите се страхуват от АТР Георги Христов
Теми:  
григор димитров | маркос багдатис | скандали

Коментари





Следвайте ни в Facebook