Владо Николов: Разбирам Григор, такъв изблик може да се случи

от в 16:09 на 05.05.2016
Теодор Кафеджиев

Легендата на българския волейбол Владимир Николов отчете, че поведението на Григор Димитров на турнира в Истанбул не трябва да бъде оправдавано, но в същото време не трябва и да бъде съдено твърде тежко.

Както е известно най-добрият български тенисист счупи няколко ракети и служебно загуби последния гейм от финала на надпреварата. Впоследствие Димитров се извини за поведението си, макар че има голяма вероятност да понесе наказание от АТР.

„Григор е изключителен спортист. Аз съм горд, че е българин. В мъжкия тенис звезда от неговия ранг, мисля, че за последните 30 години не сме имали. Да ме прости някой, ако бъркам.

„Това, че счупи три ракети бе емоционален изблик, който може да се случи на всеки, но той е публична личност. Това не е оправдано, но е разбираем," коментира Николов в "Ники Кънчев шоу" по Дарик радио.

Самият Владимир Николов подготвя своя бенефис, който е насрочен за тази неделя в Арена "Армеец" в София.

„Моето време изтече като състезател в националния. Сега е нужно подмладяване, за да може България да е там, където ѝ е мястото. Всеки спортист знае, че спортът е до време. Аз съм щастлив, че играх максимално дълго. Малко са волейболистите, които играят до 39 години," сподели още Николов.

„Много неща могат да се направят по-добре у нас. В никакъв случай не бива да се подценяваме. В България има интелигентни и способни хора. Но аз мисля, че имаме проблем с ценностите. Мисля, че най-важна е просветата," смята още волейболистът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Владо Николов: Разбирам Григор, такъв изблик може да се случи Теодор Кафеджиев
Теми:  
владимир николов | волейбол | григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook