Надал иска да играе с Джокович в Мадрид (видео)

от в 00:03 на 03.05.2016
Георги Христов

Рафаел Надал ще опита да спечели в Мадрид своята 29-а титла от "Мастърс 1000" сериите. На предишния турнир от категорията в Монте Карло, той загуби само два сета по пътя към триумфа. След това бившият №1 взе и трофея в Барселона, изравнявайки рекорда на Гийермо Вилас от 49 отличия на клей в Откритата ера на тениса.

Преди началото на надпреварата в испанската столица Рафа не мисли за евентуален сблъсък с Новак Джокович, но би бил доволен от подобна среща, тъй като това може да се случи единствено във финал.

"Просто ще следвам моя път, Джокович също. Правя всичко възможно да достигна най-доброто си ниво, а мисля и че съм близо до това. В момента съм доволен от представянето си," заяви испанецът в навечерието на надпреварата.

На изминалите турнири Рафа повиши увереността си след победи над някои от топ състезателите, сред които Стан Вавринка, Кей Нишикори и Анди Мъри. "Страхотно е да печеля мачове срещу тези играчи."

В испанската столица Надал има 39 победи и 9 поражения, което му е донесло четири титли и три загубени финала.

Матадора е готов дори за сблъсък със световния №1 Новак Джокович. "Ако мога да играя с Джокович, това ще бъде чудесно, защото ще съм се класирал за финал."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал иска да играе с Джокович в Мадрид (видео) Георги Христов
Теми:  
мадрид | рафаел надал | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook