Джокович и Иванишевич се разделиха след близо 6-годишно съвместно сътрудничество

от в 10:49 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович и Горан Иванишевич са преустановили своето сътрудничество. Шокиращата новина идва от публикация на самия Джокович в социалните медии и определено новината е повече от изненадваща, имайки предвид огромните успехи на дуото, което винаги е демонстрирало близки приятелски отношения и изглеждаше сякаш е абсолютно сигурно, че някогашният шампион на Уимбълдън ще бъде в щаба на сърбина до края на неговата кариера.

Самият Иванишевич неведнъж е споменавал с шеговит тон, че е истинско мъчение да се работи с 24-кратния "мейджър" носител, особено когато се случи някоя от редките му загуби, след които хърватинът е разказвал, че се чувства все едно е окован и измъчван от "Джокера" в продължение на дни. Всичко това обаче винаги е било подносено с характерното чувство за хумор на бившия тенисист и караниците са били единствено на корта, за което споделя самият водач в ранглистата на ATP.

"Спомням си ясно момента, когато поканих Горан да бъде мой треньор през 2018-та година. Тогава аз и Мариан Вайда търсехме някакъв вид иновация, чрез която да постигнем магия за моя сервис и нашето дуо. Истината е, че времето ни заедно далеч не донесе просто един подобрен сервис, а много забавление, смях, завършеци на годината под номер едно, счупени рекорди и 12 титли от Големия шлем. Споменах ли и за драмата? Феновете ми ще знаят.

Горан и аз решихме да прекраратим съвместната си работа преди няколко дни. Разбирателството ни на корта имаше своите възходи и падения, но приятелството ни винаги беше здраво като скала. Всъщност се гордея да споделя (не съм сигурен, че той би казал същото), че паралелно с печеленето на турнири заедно, то имахме странична битка на играта "Не се сърди човече", която продължава от много години насам и този турнир никога няма да спре.

Сефиньо, благодаря ти за всичко, приятелю! Обичам те - завършва трогателното послание на световния номер едно към неговия вече бивш наставник".

Тепърва на нас пък ни предстои да разберем кой ще замени Иванишевич в щаба на сърбина и дали слабото начало на сезона и загубата от квалификанта Лука Нарди в Индиън Уелс са довели до негативна ескалация в отношенията между треньор и състезател. Припомняме ви, че по план Ноле трябва да се завърне на корта за Мастърса в Монте Карло, който стартира на 6 април.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович и Иванишевич се разделиха след близо 6-годишно съвместно сътрудничество Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook