Колинс преодоля Жабер, за да заеме последното място на четвъртфиналите!

от в 14:12 на 06.10.2020
Калоян Соколов

Даниел Колинс определено не може да бъде считана за експерт що се отнася до играта на землени кортове, но помощта на Николас Алмагро, който се явява треньор на американката за турнира, категорично дава нужните подобрения в това направление и тя се класира за дебютен четвъртфинал на Ролан Гарос. Колинс се справи с Онс Жабер в един много драматичен трисетов сблъсък, който все пак световната номер 57 измъкна с 6:4 4:6 6:4.

Срещата започна нетипично за двубой при дамите, тъй като видяхме едва два брейкбола в откриващите осем гейма, които бяха отразени от тунизийката чрез отлично изпълнена къса топка и безкомпромисен удар над глава. Впоследствие обаче Колинс отново достигна до възможности за пробив и този път Жабер капитулира, което прати сета на сметката на американката.

Непоставената състезателка продължи с отличната си серия и поведе с 3:0 във втората част, само че Жабер не се беше отказала и спечели 5 от следващите 6 гейма, за да си гарантира влизането в решителен сет.

В него видяхме размяна на четири поредни пробиви, като Колинс първа задържа подаването си и дори реализира брейк за 4:2, ала нейната съперничка мигновено изравни резултата. Американката отново намери сили да спечели сервис гейма си, но този път за Жабер връщане в двубоя нямаше и тя предаде решителното си подаване. Така Даниел Колинс се превърна в последната четвъртфиналистка в Париж и утре ще се изправи срещу сънародничката си София Кенин в сблъсък за място във финалната четворка на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колинс преодоля Жабер, за да заеме последното място на четвъртфиналите! Калоян Соколов
Теми:  
Даниел Колинс | онс жабер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook